Stjärnan Kapitel 6

Det här är del 6 av 10 i Stjärnan

Kapitel 6.
Jag klarade mig från de värsta sågningarna av filmen, jag och min motspelerska. Vi var den enda behållningen i filmen, jag sitter i min stol vid datorn och jag spelar på min karaktär som jag startade när jag flyttade hem.
Mina fingrar rör sig snabbt över tangentbordet. Jag ser på skärmen och jag lyckas med det jag förutsatte mig för. Jag ler och jag spelar vidare. Min telefon ringer. Jag ser på numret, jag svarar och jag lutar mig tillbaka i stolen.
– Carol.
– Michael, vad gör du?
– Det är bra med mig, hur är det med dig?
Det blir tyst i ett par sekunder sen säger hon.
– Det är bra med mig, Michael.
– Så bra, jag flyger på en av mina drakar.
– Förlåt?
– I mitt datorspel, du frågade vad jag gjorde. Jag flyger på en av mina drakar. Jag har semester, jag tar det lugnt, jag njuter av att vara en vanlig Svensson som går på Ica och handlar mat.
– Du är ingen vanlig Svensson.
– Tack, Carol. Så vad har du på hjärtat?
– Vad skulle du säga om att vara med i en svensk film.
– När?
– Det är det som kruxet, de vill att du är på plats i morgon.
– Förlåt?
– Som sagt, det är kort varsel. Men det sket sig med deras manlige huvudrollsinnehavare.
– Vad är det för något?
– Ett kriminaldrama.
– Givetvis, vi svenskar är som engelsmännen vi har en morbid smak för mord. Var ska den spelas in?
– I en stad som heter Ystad? Malin ska vara med i den.
– Är du säker?
– Nej för jag brukar hitta på.
– Nej, men det överraskade mig lite bara. Vad tjänar jag.
– Inte en tiondel av vad du hade fått för serien.
– Det stör dig fortfarande, följer du den? eller du är personlig vän med Shonda?
– På tal om Shonda, vad skulle du säga om att vara med i fjärde säsongen av Bridgerton?
– När och var ska den spelas in?
– I England till sommaren.
– Det säger mig inget, till sommaren? Jag har snart den andra engelska filmen. Hur lång tid räknar de med att produktionen här kommer att ta?
– 4 – 5 veckor.
Jag ser på min kalender som sitter på väggen bakom datorn.
– Då får du förhandla fram ett väldigt bra kontrakt, Carol. Det ska vara minst sjusiffrigt sammanlagt.
– Så du kan tänka dig det?
– Min mor följer den serien så varför inte. Men du får hålla Shonda på mattan, hon är vad hon är Carol och jag kommer inte ta något skit av henne.
– Nej.
– Bra, be dem skicka manuset till den svenska filmen.
– Javisst, så du kan tänka dig det.
– Min mor gillar ett bra mord med.
– Jag ska kanske ringa din mor i fortsättningen.
– Kanske det, Carol.
Vi avslutar samtalet och jag loggar utifrån spelet, jag öppnar min mejl när det plingar till i datorn. Jag öppnar dokumentet och jag skriver ut det, jag börjar att läsa…
– Säg till dem att jag är där i morgon bitti om ni kommer överens om kontraktet. Säg till dem att ett av mina krav är att jag bor hemma, staden de filmar i är mindre än en timmes bilresa bort för mig.
– Ok jag ringer dem direkt.
– Gör så.
Jag loggar in på spelet igen, historien är bra. Det kan bli en riktigt bra film av det, jag ser på skärmen och fokuserar på det som jag skulle göra i spelet, jag kan spela i en timme till sen så är det dags för träning…
Jag ser på Malin, hon är en vacker kvinna. Vi ska göra en scen tillsammans, regissören berättar vad han förväntar sig av oss. Vi lyssnar och nickar, vi går till våra platser och ställer oss. Sen gör vi scenen och jag ser på Malin, hon ser på mig.
– Är du nöjd?
– Nej, Malin är du?
– Nej.
– Det blir jävligt krystat.
– Haha, ja.
– Ska vi göra så här i stället?
Jag förklarar och Malin lyssnar, hon kommer med ett par tillägg. Regissören ser på oss, vi ställer oss på våra platser. Malin säger.
– Tystnad, tagning.
Hon kan göra så, hon är filmens storstjärna. Det är hennes karaktär som är huvudkaraktären. Min är nummer två så att säga, jag är hennes nye partner. Vi ska lösa ett mord tillsammans. Det har invecklingar högre upp i den politiska världen.
Scenen vi gör nu är en scen där det hettar till mellan oss, det kommer inte hända något mellan oss. Hon är gift, men vi dansar på gränsen genom hela filmen. Hon är en skicklig skådespelerska, vi dansar perfekt på linjen mellan det anständiga och mindre anständiga genom hela scenen.
När vi är klara så står vi väldigt nära varandra. Vi ser på varandra, vi blinkar och sen backar vi. Vi lämnar våra karaktärer och vi blir Michael och Malin igen.
– Det kändes bättre, Michael.
– Ja, verkligen Malin.
Någon brister ut i en spontan applåd. Vi bugar oss lätt och vi ler…
Det var en ny upplevelse att spela in film i Sverige, budgeten är väldigt begränsad. De blev väldigt glada när jag valde att bo hemma. Då sparade de pengar på det. Min lön var i jämförelse med lönerna för mina senaste filmer är kaffepengar i jämförelse. Min mamma blev glad när jag valde att spela in en svenskfilm.
När jag sa att jag kommer vara med i nästa säsong av Bridgertons så blev hon eld och lågor. Hon har lyssnat på böckerna, hon ställer tusen frågor om vem jag ska spela. Jag säger som det är att jag inte vet än, jag har inte fått manuset än.
Hon börjar att spekulera, jag ler och jag lyssnade på henne. Det talas lite i bakgrunden att det kanske ska bli en tv – serie av filmen. Vi får se var den idéen hamnar. Vi får se hur jag ställer mig till att vara med i den om det blir aktuellt.
Regissören har säkert ambitioner att den ska bli som Beck serien. Men inget kommer att bli som den serien. Det skulle överraska mig väldigt mycket om Malin ställer upp och blir en ny ”Beck” så att säga. Men osvuret är bäst.
Jag sitter på planet på väg till England och genomgången av den kommande filmen. Vi sitter i ett par dagar med manuset framför oss och vi framför synpunkter på det. Vad vi vill lägga till eller dra ifrån. Sådana är rätt så långtråkiga, jag har sällan något att lägga till eller dra ifrån.
Regissören har en vision, han ändrar sällan på sin vision. Om det inte är typ Jack Nicholson som har synpunkter. Då lyssnar alla. Jag tar en klunk av vattnet som jag köpt. Vi ska snart landa, jag lutar mig tillbaka i sätet och jag tänker på frånvaron av romantiska äventyr sedan jag flyttade hem.
De har varit väldigt sparsamma, för att inte säga obefintliga. Jag har inte varit med någon sen inspelningen i New Mexiko. Hon har skaffat en ny pojkvän, det tog inte många månader för henne att landa. Jag har blivit väldigt mycket försiktigare sen jag kom hem.
En annan som också blivit väldigt mycket försiktigare är kvinnan. Hon har flyttat och bor nu på en privat ö i Karibiska havet. Hon lever eremitliv där och hon träffar bara utvalda människor. Det blev rättegång och han blev dömd, han överklagade, de överklagade så det kommer att bli en ny rättegång.
Han är inte kvar i Warners organisation. Det är en fingervisning om vad de tycker om honom. Han fick fem år i fängelse och skulle betala väldigt mycket i skadestånd till dem. Ingen av parterna var nöjda med utgången så att säga.
Så det kommer att bli en ny rättegång. Hon svarar inte på mina försök att få kontakt med henne. Hon har som sagt dragit sig undan allt och alla. Planet går inför landning, jag känner hjulen möta asfalten. Planet bromsar in och det rullar sakta mot gaten.
Jag tar min kabinväska och jag lämnar planet när de öppnar dörrarna. Jag går till passkontrollen, jag visar mitt pass och går ut. Jag ser på skylten med mitt namn på. Jag går fram till chauffören och han visar mig till bilen som väntar på mig.
Den kör i väg ut på den engelska landsbygden. Vi ska vara på det slott som de lånat för inspelningen. Vi kommer fram och jag tar min väska. Jag blir mottagen av regissören. Vi skakar hand med varandra.
– Michael.
– Mark.
– Ska vi gå in?
– Är jag sist?
– Ja, de andra väntar därinne.
Vi går in och vi går till en balsal, där står bord och stolar. Jag ser mitt namn på en namnskylt i papper. Jag går runt och hälsar på alla innan jag sätter mig på min plats. Sen börjar genomgången…
Jag låser ytterdörren, nu kommer jag att åka till England för inspelningen av filmen. Jag kommer att åka hit vid varje tillfälle som öppnar sig. Jag känner en trygghet och harmoni härhemma som jag faktiskt inte känt förr.
Jag skulle ut i världen för att förstå hur bra jag hade det härhemma. Jag går fram till hissen och jag åker ner. Vi ska bo i en liten by som ligger i anslutning till slottet. Jag har fått ett litet hus där som mitt. Jag har också inskrivet i kontraktet att jag får åka hem om det är tre dagar eller mer mellan mina tagningar. Frågan är om det kommer att bli det.
Jag har med mig min bärbara dator om det skulle knipa så att säga. Jag åker ner med hissen. Jag går ut och jag sätter mig i taxin som ska ta mig till Kastrup. Filmbolaget betalar, så jag utnyttjar det. Taxin kör i väg och jag lutar mig tillbaka i sätet och slappnar av.
Det ska bli kul att göra ett artonhundratalsdrama. Jag ska spela en oäkting som får ärva en titel och ett gods. Sen blir det en massa förvecklingar som slutar med att jag gifter mig med min motspelerska. Det är en bra story som kommer att göra sig bra på streamingkanalen som vi spelar in den för.
Den kommer aldrig att nå biograferna, i spåren av pandemin så har det blivit så. Det håller på att vända tillbaka till biografer igen, men streamingbolagen har tagit upp fighten på allvar. Tv – serier är idag ett väldigt legitimt alternativ till filmer för oss skådespelare och det är där pengarna finns.
Jag fick mitt sjusiffriga kontrakt med Shonda. Jag kommer att tjäna snuskigt med pengar på de åtta avsnitten som jag ska göra. Jag kommer att tjäna mer på de åtta avsnitten än vad jag gjort på mina senaste filmer tillsammans.
Det är samma streamingbolag som finansierar denna film. Jag kommer fram till Kastrup och jag går igenom hela incheckningsproceduren…
Jag ser på henne, hon ser på mig.
– Bara sex, Michael.
– Bara sex.
Vi kysser varandra hungrigt, vi hamnar i hennes säng och jag hamnar överst. Vi kysser varandra hungrigt och våra händer smeker den andres kropp. Min ena hand finner hennes slida och hennes hand finner min penis.
Vi börjar att smeka varandra och hon kommer med ett litet skrik, vi trollar fram en kondom. Vi öppnar förpackningen och jag rullar på kondomen och jag ser på henne.
– Är du säker Fiona?
– Ja, ta mig.
Jag sätter ollonet mot hennes slida och jag trycker till och jag glider in i henne. Fiona är den Fiona som jag nästan gifte mig med. Hon var på plats när jag kom hit. De hade fått byta ut den andra som skulle sköta om kläderna.
Vi såg på varandra och vi kramade varandra och sen var det inte mer med det. Nu ligger vi här i hennes säng i London och älskar med varandra. Filminspelningen är slut och vi festade i London för att fira att inspelningen är slut.
Det slutade med att jag ligger här i Fionas säng och vi älskar. Det kommer bara bli sex, jag känner inte det som jag kände för henne innan längre. Vi har pratat ut om vårt ”förhållande” vi är vänner. Just nu vänner med fördelar. Jag tar henne snabbare och snabbare och hon kommer med ett skrik, jag svarar på hennes skrik med ett vrål…
Jag är hemma igen, älskandet med Fiona varade i två dagar. Det var vårt sätt att rensa ur varandra från våra system. Vi skildes som vänner på Heathrow där hon lämnade mig. Jag reste hem och nu så står jag här i mitt vardagsrum och ser ut genom panoramafönstret. Min telefon ringer och mina tankar på älskandet med Fiona försvinner. Jag svarar.
– Tjena Markus.
– Michael, vad gör du?
– Inte mycket, jag kom hem igår från England. Jag spelade in en film där, vad har du på hjärtat?
– Är du sugen på att träffas?
– Gärna, var?
– Lilla kaffestugan?
– När?
– Om en timme?
– Det blir bra, vi ses där om en timme, Markus.
Vi lägger på och jag återvänder som sagt till verkligheten här. Jag lämnar fönstret och jag går upp till sovrummet och klär på mig…
– Markus.
– Michael.
Det är försommar och varmt, vi köper varsitt glas med kaffe och vi sätter oss ute. Det är inte så mycket folk här än. Klockan är inte lunch än, jag tar en klunk av kaffet och sväljer. Vi ser på varandra, när jag sätter ner glaset.
– Vad gäller det Markus?
– Är jag så tydlig?
– Lite, Markus.
– Kvinnan?
– Ja?
– Jag ska bli hennes livvakt. Eller en av tre livvakter som ska vakta henne.
– På ön?
– Bland annat, hon ska spela in en ny skiva i LA. Så hur är hon?
– Innan det som hände så var hon en väldigt glad och livsnjutande person som älskade livet och människor. Hur hon är nu vet jag inte Markus, hon svarar inte när jag hör av mig så jag vet inte Markus. Men hon var speciell innan, hade det varit då så hade jag varnat dig för att hon skulle komma innanför dina byxor på tio sekunder. Nu vet jag inte, som sagt hon är en fantastisk kvinna eller hon var det innan. Hur länge är uppdraget?
– Minst sex månader, kontraktet är på sex månader, med en option på sex månader till om det skulle behövas.
– Så kanske ett år?
– Ja, Michael.
– Där ser man.
– Vi får höras av, Michael.
– Ja, Markus. Jag är ledsen att jag inte var till mer hjälp.
– Det är lugnt, Michael.
– Skulle jag möta svinet som gjorde det mot dem, så vetifan vad jag gör. Om han förändrat henne för alltid så har vi förlorat en vacker personlighet.
– Ja, har du hört förresten?
– Vadå?
– Ivan och Viktoria är gravida, de ska ha en liten till.
– Så kul, nej jag har inte hunnit höra av mig till honom sen jag kom hem.
– Så vad händer nu?
– Tre veckors ledigt sen så ska jag tillbaka till England och spela in en serie. Åtta avsnitt det tar ett par veckor. Efter det så är det semester, jag funderar på att åka i väg faktiskt.
– Var då?
– Jag har inte en aning faktiskt. Vi får se, men jag har haft en tuff vår. Det kommer att bli tufft i England med. Jag och Shonda ser väldigt olika på saker och ting.
– Så du ska arbeta för henne, hon har ett visst rykte.
– Jag vet, frågan är hur sur hon är för att jag inte ville vara med i hennes stora serie. Hon ville att jag skulle göra ett gästspel i den serien. Men jag var inte intresserad. Nu ska jag vara med i Bridgertons för att min mor gillar den serien. Frågan är om den kommer att vara lika vågad som de andra säsongerna varit.
– Frågan är vad din mor kommer att säga?
– Haha, ja.
Min telefon ringer, jag tar fram den och svarar.
– Hej Carol, är det livsviktigt?
– Ja, varför undrar du det?
– För att jag talar med en vän som ska resa bort. Jag har två vänner här hemma, varav han är en av dem och han ska resa i väg.
– De har flyttat fram premiären på storfilmen.
– Förlåt? Varför?
– Därför att deras senaste produktioner floppat, de behöver en hit. Den filmen kommer att bli en hit, så de har flyttat fram premiären. Ni ska promota filmen från och med om tre dagar. De förväntar sig att du är på plats för intervjuer i England. Det var vad jag kunde förhandla fram, om tre dagar.
– Jag har semester, Carol.
– Jag vet, tro mig jag försökte slingra mig. Det gick inte, det gick verkligen inte.
– Jag börjar inspelningarna med Shonda om tre veckor.
– Jag vet, det vet de med. De är rädda för henne så de lovade mig att du kommer att vara klar till dess.
– Så England om tre dagar?
– Ja, det kommer att vara du, hon och Ben. En vecka i England, en vecka i USA och sen tillbaka till England. Veckan efter så har filmen premiär i USA, du förväntas vara med på den. Jag har löst det med Shonda, hon är medveten om att det inte är ditt fel Michael.
– Det var väl för väl det. Efter detta så kommer jag att dra ut kontakten i minst en månad Carol. Jag måste få vila.
– Ja, jag förstår. Men du kommer att få en massa erbjudande efter den filmen Michael.
– Vi får se Carol. Men som sagt, jag kommer att dra ut kontakten.
– Ja, jag förstår.
– Vet Shonda om mina tatueringar?
– Jadå, de kommer att lösa det.
– När får jag manuskriptet?
– Det har du fått.
– Nej, det har jag inte Carol.
– Jo, Michael.
– Nej Carol.
Det blir tyst, en minut senare så säger hon.
– Det kommer nu.
– Tack, Carol. Kan jag återgå till min vän nu?
– Ja.
– Han ska bli kvinnans nye livvakt.
– Jag förstår, vi hörs. Jag skickar schemat.
– Tack Carol.
Vi lägger på och jag suckar tungt.
– Problem?
– Ja, eller mitt schema är inte tomt mer om vi säger så. De har flyttat fram premiären på storfilmen. Så jag ska promota den i tre veckor nu, sen så ska jag göra serien med Shonda. Mitt under inspelningen så ska jag till USA för premiären av filmen. Du kan tänka dig vad Shonda tycker om det.
– Ja, hon är speciell.
– Men jag förstår henne om hon blev förbannad, men de löste det och Carol var snabb på att poängtera att det inte var mitt fel.
– Det är ju tur det.
– Ja.
Vi ser på varandra och vi ler, det är en snurrig värld. Han är i utkanten av den med sina uppdrag. Han står utanför som publik och ser in på spektaklet. Jag lever i den världen. Det är ett galet spektakel…
Promotion veckorna är slut, jag är på plats i England för att börja inspelningen av serien. Enligt manuskriptet så är detta den mest vågade säsongen hitintills. Frågan är hur min mor kommer att reagera på att se sin son naken och ”älska” med min motspelerska ett antal gånger.
Jag fick ett ”varmt” mottagande av Shonda, jag svalde hennes kommentarer för att jag anser dem för att vara befogade. Det enda jag sa var att det inte är mitt fel, de dagar jag är borta så kommer de att spela in de scener som jag inte är med i.
Vi kommer att börja spela in om två timmar. Vi ska göra en kvälls scen, vi börjar med en bal och vi ska dansa. Vilket jag fått lära mig samtidigt som jag promotat filmen. Det var väldigt kul att träffa de andra igen. Vi tre som är huvudrollsinnehavarna i filmen, det finns andra men det är vi som är ryggraden i filmen och vi gjorde en massa intervjuer, tv – shower.
Vi avslutade här i England med Graham Norton, det blev en seriös intervju. Det är nog den seriösaste som någonsin gjorts i hans program. Jag ser på Shonda när hon informerar oss vad som gäller.
När hon är klar så går vi till påklädningen, jag byter om och är redo för inspelning. Jag ser på regissören och sen på Shonda. Regissören sätter igång inspelningen…
Jag sitter i biosalongen, filmen är slut. Publiken har precis gett oss stående ovationer. Jag är tagen, inte av ovationerna. Men av filmen, vi är alla tagna av det vi sett. Jag vänder mig mot regissören, jag kramar honom och han kramar mig.
– Det är den bästa film du gjort.
– Tack, Michael utan er så hade det inte gått.
Han ser på oss tre som är ryggraden i filmen, den kommer att bli en hit. Jag är övertygad om det. Den kommer att bli en stor hit. Jag hinner inte stanna, jag ska direkt till flygplatsen för att åka tillbaka till inspelningen av serien.
Jag hinner inte ens byta om så jag åker i min smoking. Vad jag inte vet är att jag blir fotograferad i min kostym. Bilden sprids med överskriften.
– Den nye Bond, han kan bära en smoking i alla fall.
Den bilden och överskriften blir global, som sagt jag vet inget om den. Inte ens när jag kommer fram till inspelningen så är jag medveten om att den cirkulerar i skvallertidningarna och andra tidningars hemsidor. Jag är väldigt omedveten om allt som händer.
Jag ser på regissören som instruerar mig vad jag ska göra i scenen som vi ska spela in nu. Min motspelerska är relativt okänd, hon kommer att bli en bra skådespelerska. Hon kommer att vara en till som kan tacka Shonda för hennes karriär. Jag är glad att jag slipper hamna i tacksamhetsskuld till henne. Hon är bra på att utnyttja den. Hon är bra på att hitta talanger, det får man ge henne.
Men hon är bra på att utnyttja dem med. Scenen börjar och det är en väldigt intim scen. Vi gör den väldigt bra och vi sätter den på första tagningen. Jag får en morgonrock och jag går till min plats och jag klär på mig. Jag lämnar rummet i slottet som vi är i.
Jag går ut i sommarsolen och jag sätter mig vid ett träd och blundar. Jag har inte min telefon med mig, vi får inte ha dem på inspelningsplatsen. Vilket jag tycker är skönt, jag blundar och jag njuter av solen.
– Michael?
– Ja?
– Du har telefon.
– Vem är det?
– Carol, hon är desperat tydligen. Hon har ringt dig nonstop i en timme.
– Hon vet om reglerna när vi arbetar.
– Förvisso, men hon ringde Shonda till slut som bad mig att leta upp dig. Så ring henne innan Shonda tappar det. Hon är redan irriterad på att de inte får till en av scenerna med hennes bröder.
Hon är min motspelerska, hennes bröder är två av de andra skådespelarna. De talar bara med oss som våra rollkaraktärer även utanför så att säga. Så att hon sa Michael är ett brott mot etiketten. Jag reser mig och lämnar inspelningsplatsen och jag går till den plats där mina saker ligger. Jag tar fram min telefon och jag ringer Carol.
– Michael!
– Hej, Carol hur är det, vad är så viktigt så att du jagar mig genom Shonda du vet vad hon tycker om mobiler på sina inspelningsplatser.
– Har du sett bilden?
– Vilken bild?
– På dig i smoking på väg från premiären till flygplatsen.
– Nej.
– Med rubriken. Är detta nästa Bond?
– Skojar du?
– Nej, Michael jag skojar inte.
– De tackade nej till Cavill för att han var för ung, jag är inte mycket äldre än honom.
– Jag vet och de förnekar det desperat. Sen Daniel slutade så har det spekulerats rejält.
– Ja, varför blir du så upphetsad för det? Carol?
– För att den rubriken och kanske framför allt för din insats i filmen som slår alla rekord så hörde de av sig från bolaget som producerar DC filmer.
– Nej.
– Förlåt?
– Det är Warner som gör dem, svinet var chef där.
– Det är han inte längre.
– Jag vet, men det lämnar en förbannad bitter eftersmak. Vem skulle jag spela?
– Batman. De vill ha dig i en nystart av Batman.
– De har precis gjort en nystart av Batman. Med Robert Pattison.
– Han är petad, de kommer att starta upp den med dig som Batman.
– Nej Carol, för det första så kommer alla att jämföra mig med Christian Bale som jag anser för att vara den bäste Batman. För det andra så kommer de inte kunna starta om den karaktären. Som sagt, ingen kommer att göra Batman bättre än Bale. Folk talar fortfarande om Nolan och Bale, Affleck gjorde en bra tolkning men alla jämför honom med Bale. Pattison gjorde en bra rolltolkning, en väldigt bra sådan. Jag kommer bara att vara en billig kopia av dem. Gunn som tagit över är redan hatad av hela fanbasen för att han kickade Cavill. Den nye killen kommer inte att få det lätt.
– Du kan väl i alla fall läsa manuskriptet.
– Så det finns redan ett sådant?
– Ja.
– Vem har skrivit det?
Hon säger vem det är och jag lutar mig mot väggen, nu blev det genast mycket intressantare. Jag trodde aldrig att han skulle återvända dit, med honom så kan det bli riktigt bra.
– Skicka manuskriptet.
– Han vill ha dig, Michael.
– Vi får se, Carol som sagt. Det är en tung mantel att axla, som jag sa. Ingen kan mäta sig med Bale.
– Ni kommer att skapa historia ni två.
– Vi får se, Carol. Vi får se, men skicka manuskriptet.
– Filmen är en succé Michael. Det talas om en Oscar för din insats Michael. Enligt mig så är du värd den. Det är ni alla tre.
– Tack Carol.
– Jag säger bara som det är Michael. Men läs manuskriptet och återkom, de vill verkligen ha dig.
– Som sagt vi får se, Carol.
Vi pratar i ett par minuter till, sen lägger vi på. Jag lägger tillbaka min telefon, jag förställer min röst och försöker likna Bales röst när han säger.
– I am Batman.
Jag ler och går i väg…
Jag lägger ner den sista sidan av manuskriptet och jag ser på telefonen. Det är ett jävligt bra manuskript. De ska verkligen börja om och fokusera på Batmans uppväxt och träning inför att bli Batman. Hans förhållande med Talia osv.
Det är första filmen, den andra ska handla om Batmans frigörelse från Ra´s al Ghul och Talia. Batmans återvändande till USA och hans början som brottsbekämpare. Det är andra filmen. Den tredje handlar om Batmans första duell med en av mästerskurkarna. I detta fall Jokern.
Det är ett fantastiskt manuskript, det som skrämmer mig mer än att jag inte ska bli en Batman är att han vill spela in alla tre filmerna samtidigt. Vilket gör att projektet kommer att ta tid. Det kommer att innebära en massa resande och att jag bara commitar mig till de filmerna och inga andra under inspelningsperioden.
Frågan är om det är det jag vill, de vill sätta igång så snabbt som möjligt. James Gunn vill ha en produkt som säljer, de såg mig i filmen och de precis som Carol anser att jag förtjänar den där Oscar. Det skulle lyfta deras film ytterligare, frågan är vem de ska välja till mina motspelerskor.
Det är en ny kvinna i varje film, Talia, Vicky Vale och till sist Catwoman. Vem de kommer att välja som Alfred.
– Michael.
Jag reser mig och jag ser på Shonda.
– Ja?
– Vi måste ta om en av scenerna.
– Javisst, vilken?
Hon förklarar vilken, jag säger att jag kommer. Jag samlar ihop dokumenten och jag går med dem till mitt rum och jag stoppar undan dem. Jag lämnar rummet och vi går till inspelningsplatsen. Jag blir påklädd och sen gör vi om scenen, det krävs tio omtagningar innan hon är nöjd…
Jag ligger på en solsäng på en strand och jag känner solen värma mig och jag njuter av tystnaden. Jag är tillbaka på min paradis ö i Indiska oceanen. När inspelningen av serien var slut så ringde jag till Carol och sa som det var.
Att jag lämnar för semester och att hon kan börja förhandla med dem angående Batman. Men att jag har vissa krav, jag sa dem och hon sa att hon skulle ta dem med sig. Jag njuter som sagt av tystnaden, jag har varit här i en vecka.
En stor skillnad mot sist är att jag har kontakt med familjen. Iris är hemma ifrån Paris och hon är klar med sin utbildning. Hon har fått arbete på ett av de större företagen i stan för att arbeta med marknadsföring av solceller. Joel fick arbete på den bank som han sommar jobbat på.
Min mor och Johan arbetar på. Ivan och Viktoria är som sagt gravida och Markus är hos kvinnan och arbetar. Jag hör av mig till dem med jämna mellanrum. Alla berömmer mig för filmen och min insats i den. Jag tackar dem, jag blir lika generad varje gång som de nämner filmen.
Frågan är hur generad min mor kommer att bli när hon ser Bridgertons nästa säsong. Den svenska thrillern har haft premiär på en av streamingkanalerna och den har fått ett varmt mottagande i Sverige. Den har säkert fått en skjuts för att jag och Malin är med i den.
Vi som de säger i recensionerna lyfter den svenska filmen med vår professionalism. Min mor och Iris som gillar sådana filmer stämmer in i hyllningskören. Men min roll i den stora filmen är den som alla talar om.
Det talas en hel del om den. Jag reser mig från solsängen och jag går ut i vattnet och jag dyker och simmar en bit under ytan…
När jag kom hemifrån paradisön efter två veckor där så var sommaren slut härhemma och hösten är på ingång. Jag ska träffa Iris och Joel på Möllan för att snacka skit. Vi har inte träffats sen de kom hemifrån Paris. Jag har varit upptagen med annat hela sommaren.
Sen reste jag iväg, nu när jag är hemma så har vi bestämt oss för att träffas och snacka skit. Jag ser ut genom panoramafönstret, jag ser på bron till vänster och Turning Torso till höger. Jag ser på Ribban och jag ler. Jag är så glad att jag fattade mitt beslut för mer än ett år sedan att flytta hem igen…
Jag kramar Iris och jag skakar Joels hand, vi går in och vi sätter oss. Joel går till baren och köper dricka åt oss. Varsin öl åt dem och en flaska med mineralvatten till mig. Han sätter sig och vi skålar med varandra.
– Välkomna hem.
– Detsamma, Michael. Innan jag glömmer det, jag ville inte skriva om det i ett sms men vi träffade Rebecka i Paris.
– Vad gjorde hon där?
– Gör, hon gör tydligen sin AT där i något utbytesprogram. Hon ska vara där tills i mars nästa år. Hon ville att jag skulle hälsa till dig.
– Tack, så hon är i Paris?
– Ja, hon är i Paris, Michael. Vad jag kunde läsa mellan raderna så är hon singel. Men vi talade inte om det så att säga. Jag vet inte vilket sjukhus hon är på. Vi sprang på varandra utanför Louvren. Vi pratade i tio minuter kanske sen så skulle hon i väg.
– Jag förstår.
Ett litet hopp tändes i mitt bröst men det släcktes igen. Paris är en jättestad, man hittar inte folk i den hur som helst. Jag försöker att dölja min besvikelse, jag tror att jag lyckas tills jag ser Iris beklagande blick. Sen börjar vi att tala om andra saker. Deras termin i Paris, deras arbete, mitt arbete. Om filmen med stort F. Om min insats i den filmen, om den svenska filmen. Vi kommer in på serien.
– Min mor kommer att få en smärre chock, de går all in på de vågade bitarna i denna säsong.
– Där ser man.
– Det är samma med filmen jag gjorde innan den med. Den är också vågad så att säga. Den visar en annan sida av det annars så stela 1800 – talet. Den tar upp en hel del av dubbelmoralen som rådde då. För det fanns massor av den då.
– Det var en hel del i den andra filmen med, Michael.
– Det är mer i den andra filmen och serien.
– Där ser man, vad händer nu?
– Vi får se, jag har en film att promota snart. Men annars så är det rätt så lugnt. Men jag har ett projekt på gång.
– Som är?
Jag ser på dem, jag sänker rösten rejält och berättar viskande om det kommande projektet. De lyssnar och när jag är klar så ser de på mig med stora ögon. Joels i det närmsta lyser.
– DC fan?
– Nja, jag är egentligen Marvel fan, men alla gillar Batman.
– Jag tvekade länge, sen fick jag läsa manuskriptet och det kan bli riktigt bra. Det har lyckats få med en riktigt bra regissör på projektet, han är speciell men jävligt bra. Det som fick mig att tveka ännu mer är att de kommer att spela in hela trilogin i ett svep så att säga. Så vi talar minst åtta månader kanske så mycket som ett års inspelningar jorden runt i princip.
– Hur känner du inför det?
– Jag vet inte, det kommer att bli svårt som fan. Att kanske inte komma hem på ett år. Leva det livet som det innebär, det är en tufft. Vi får se, han får kanske inte igenom sin idé. Som sagt, vi får se.
– Och Bond?
– Haha, jag är alldeles för ung för det. Jag tror att de går på Cavill denna gång, han är i rätt ålder nu. Han är en jävligt bra skådis som hade passat perfekt i rollen.
Vi pratar om andra saker i ett par timmar, sen reser vi oss och vi går hem. Jag går till min bil, frågan är hur länge till de kommer att bo kvar i sin lilla tvåa här. Jag sätter mig i bilen och jag kör hem. Det enda som mina tankar snurrar kring är Rebecka…
Jag sitter och lutar mig mot väggen. Jag andas tungt och jag reser mig och jag går tillbaka till den plats jag började på. Jag ser på regissören och han ser på mig.
– En gång till.
– Skojar du?
– Nej, det var inte perfekt.
Jag ser på honom, jag ser på stuntmännen som i sin tur ser på mig. jag rycker på axlarna. Jag går tillbaka till den plats som jag ska börja vid. Jag samlar mig, sen hör jag tystnad, tagning. Sen får jag signalen och jag börjar att springa. Jag slåss mot stuntmännen.
Jag kastar mig utifrån taket och jag skjuter iväg änterhaken. Den biter fast i väggen och jag svingar mig ner på marken och börjar att springa. Jag slår ner fler stuntmän och jag sätter mig på motorcykeln. Där bryts tagningen, jag går av motorcykeln och jag lutar mig mot väggen.
Han straffar mig för att jag är nominerad till en Oscar för min roll i filmen. Han är förbannad för att jag måste åka dit. Jag är nominerad för en Golden Globe med, det är min motspelerska med, filmen med. Så jag kommer att få åka iväg, vi hade ett stort jävla bråk om detta häromdagen. Så nu straffar han mig för att jag vågade sätta mig upp mot honom.
– Igen.
– Nej.
Det är inte jag som säger nej, det är stuntmännen.
– Det räcker nu, vi kommer inte att göra om det en gång till. Då kan du göra det själv.
Jag reser mig, jag rör på mina axlar. Jag ser på stuntmännen, sen på honom.
– Du vill straffa mig för något som jag inte har någon kontroll över och som står med i mitt kontrakt att jag inte får eller kan vägra. Att du sen utsätter dem för onödig fara är bara löjligt och oprofessionellt. Som sagt, jag har inget val. Jag måste åka annars så blir det liv. Ett liv som filmbolaget kanske inte överlever, jag vet att du är så pass egocentrisk så att du inte bryr dig om någon annan än dig själv. Men vi andra bryr oss om varandra, du kan sura hur mycket du vill. Man faktum kvarstår, jag kan inte påverka det ett skit. Jag är jävligt stolt över filmen och insatserna som gjordes av alla skådespelare i den filmen och regissören och alla andra. Jag är stolt över våra nomineringar, väldigt stolt över dem och oavsett vad du än gör så kommer jag att åka dit. Passar inte det dig så får det väl vara så. Men jag kommer inte att ändra mig och du ska inte utsätta oss alla för fara mer för att du känner dig kränkt.
Jag slutar med min monolog, alla ser på mig och sen på honom. Han säger inget på en stund, det gör inte jag i heller. Jag har min Batman dräkt på mig, den ger mig kanske modet att stå upp mot honom. Jag vet inte men min gräns är nådd.
– Fortsätter du så här så kommer jag inte att fortsätta spela in filmerna. Jag tror inte att de andra kommer att göra det i heller. Det räcker nu, verkligen det räcker nu. Det kanske blir liv och hot om rättegång och skit, men jag har min stolthet och den är värd så mycket mer för mig än att jag ska ta hur jävla mycket skit som helst från dig. Jag tror att de andra här håller med mig. Det räcker nu.
Jag tystnar, sen lämnar jag platsen. Någon börjar att klappa fler och fler stämmer in…
Vi sitter vid ett större bord, regissören på ena sidan av bordet. Jag på den andra och representanter från filmbolaget sitter med oss. Det blev liv på honom efter mitt tal. Han kände sig ännu mer kränkt, han är en fantastisk regissör. Men han är jävligt speciell. Jag kommer aldrig mer att arbeta för honom.
– Vad är problemet?
– Han tar sig ton och tror att han är någon, han tror att han kan skämma ut mig inför alla här.
– Jag sa bara vad alla tänkte, men de är rädda om sina arbeten.
– Och det är inte du?
– Jag hittar säkert en ny film om det skulle vara så eller en tv – serie. Shonda gillar mig. Problemet är att du har ett så jävla stort ego så att du tror att du är min chef. Det är du inte, de är mina chefer. De är dina chefer med, när du försöker bestraffa mig för något som jag är helt oskyldig till och som våra chefer var medvetna om kunde hända och sa – det är självklart att du ska åka dit om du bli nominerad. Om de inte informerade dig om det så är din bestraffning av oss ännu mer ovärdig. Saken är den att alla stuntmän och annan personal kommer att vägra arbeta om du inte förändrar din attityd. Har du problem med att jag ska åka iväg så ta upp det med dem. Det är de som godkänt det.
– Vad pratar du om?
– Att han bestraffar mig för att ni godkänt att jag ska åka på Golden Globe och Oscarsgalan. Han tjurar som en bortskämd åttaåring för att han inte får som han vill. Så han bestraffar mig, utsätter mig och stuntmännen för fara för att han känner sig kränkt. Det är ni som godkänt det, inte jag. Som jag sa till honom. Jag är stolt över att vara nominerad, väldigt stolt. Så jag höll min monolog, jag menade vartenda ord som jag sa. Som sagt, stuntmännen och resten av personalen är beredda på att antingen strejka eller hoppa av.
De ser på mig och sen på regissören, hans lätt självbelåtna leende är borta.
– Är det detta som bråket handlar om?
Han som för talan från filmbolaget ser på regissören. Regissören ser honom och säger.
– Ja.
Jag ser färger stiga på filmbolagets representant. Han är en av cheferna, sen exploderar han. Han skriker nästan konstant i åtta minuter, när han är klar så stirrar regissören på honom. Han är kritvit i ansiktet. Jag visar ingenting, jag är mest glad att det inte är jag som får utskällningen. När han tystnar så ser han på mig.
– Vi kan bara beklaga Michael, han kommer att uppföra sig i fortsättningen. För gör han inte det så byter vi ut honom.
– Tack, som sagt. Jag rår inte för att jag blivit nominerad. Han tycker att Oscars är patetiskt osv. det gör inte jag. Jag är stolt över min nominering, för den bevisar att jag gjort något som påverkar. Så jag hade åkt dit oavsett vad detta möte lett till.
– Självklart.
– Tack.
Han blev beordrad att be alla om ursäkt för sitt uppträdande och han gjorde som han blev tillsagd. Vi fortsatte att spela in filmen…
Jag sitter i publiken, vi sitter bredvid varandra och jag håller i min motspelerskas hand när de öppnar kuvertet för att meddela vem som blir årets bästa kvinnliga huvudrollsinnehavare. Hon kramar min hand hårt, de säger hennes namn och namnet på filmen.
Hon reser sig och går fram till scenen, hon får priset och hon håller sitt lilla tal. Hon tackar oss alla som var med i filmen, framför allt mig och regissören. Hon går av scenen och ceremonin fortsätter. Det kommer till min kategori.
De visar oss som är nominerade, det är Halle Barry och Denzel som delar ut priset. Det är två superstjärnor. De öppnar kuvertet och de läser upp mitt namn. Jag reser mig och jag andas ut. Jag går upp på scenen och jag får priset av Halle.
Jag skakar hand med dem båda och jag ställer mig vänd mot publiken. Jag ser på statyetten, den är tyngre än jag trodde att den skulle vara. Jag tackar alla som man ska tacka, men jag avslutar mitt tacktal med att tacka Rebecka.
Sen går jag av scenen. Filmen gör storslam den vinner åtta Oscars till slut. Jag lämnar LA dagen efter för att åka tillbaka till inspelningsplatsen. Vi är i England och spelar in…
Jag kramar om min mor och Johan, inspelningen är klar. De hämtar min på Kastrup. Det blev inget mer bråk med regissören, vi avslutade filmen före den beräknade tiden. Nu ska jag vara ledig ett tag, det kvittar vad de viftar med framför mina ögon.
Jag ska vila, jag är helt slut. Den fjärde säsongen av Bridgertons har haft premiär. Min mor talar inte om den. Vi sätter oss i bilen, jag lutar huvudet mot nackkudden och min mor säger.
– Trött?
– Ja, det har varit extremt intensivt. Jag kommer aldrig att göra om detta, aldrig någonsin. Att spela in tre filmer på samma gång, det är ren jävla galenskap. Skulle jag komma på något liknande igen så stoppar ni mig.
– Har du något på gång?
– Nej, jag måste få vila.
– Inga erbjudanden.
– Vadå som en femte säsong av Bridgertons?
Hon blir tyst, jag ser ett snabbt leende på Johans läppar.
– Det är filmsex, mamma, det är inget upphetsande över det överhuvudtaget. Där är kanske trettio personer i rummet, där är kameror, lampor och en massa annat. Så om du tycker att det såg äkta ut så är jag nöjd. Då lyckades vi med det som var meningen. Att övertyga er om att vi hade sex på riktigt. För det hade vi inte, som sagt det är ingen vidare romantiskmiljö.
– Det var väl för väl det.
– Det var ingen porrfilm vi spelade in, mor. Har du sett dramafilmen jag gjorde förra våren?
– Nej.
– Om du blev upprörd över serien så ska du inte se den, mor.
– Ok då vet jag det.
Vi kommer fram till min lägenhet, jag tar mina väskor och jag kramar om dem. Jag går fram till porten och jag går in i trapphuset. Jag går in i hissen och jag åker upp till mitt våningsplan. Jag tar fram min nyckel och jag låser upp min dörr.
Jag går in och jag stänger dörren. Jag går med väskan till grovköket och jag packar upp mina väskor. Jag lägger smutstvätten i tvättkorgarna, sen går jag till trappan som leder upp till mitt sovrum. Jag klär av mig och jag lägger mig på sängen och jag somnar…

Delar i serien<< Stjärnan Kapitel 5Stjärnan Kapitel 7 >>

Stjärnan
19

Kommentarer

8 svar till ”Stjärnan Kapitel 6”

 1. Profilbild för Go200
  Go200

  Jag måste få ge dig beröm för din fantasi och sätt att skriva mästare.

  Du har än så länge inte skrivit något som jag inte har viljat fortsätta läsa och som jag bara vill ha mer och mer utav.

  Så jag vill tacka dig för att du har fått mig till att gilla att läsa igen då det var ett intresse som jag förlorade under några år.

 2. Profilbild för sammet
  sammet

  Hej

  Oj jag blir alldeles generad här. Jag är väldigt tacksam för den fina kommentaren den värmer jättemycket

 3. Profilbild för Arcticreader
  Arcticreader

  Åh så bra, fortsätt så. Sen får du gärna lägga upp dina övriga superba serier här. Jag saknar dem redan…

 4. Profilbild för Castor
  Castor

  Jag har följt dig noga i Bubblan, salig i åminnelse. Jag var lite orolig att jag inte skulle få läsa fler av dina alster. Som tur var så kom du hit, tillsammans med ett antal andra Bubblanskribenter. Så nu kan jag fortsätta att längta efter nya avsnitt…..

 5. Profilbild för Jummi
  Jummi

  Kan bara hålla med Arcticreader och Go200.

 6. Profilbild för 4everdude
  4everdude

  Tack Sammet
  Ännu en serie som man loggar in dagligen för, har det kommit en ny del?
  Ser gärna att du lägger upp dina andra serier, vill kunna läsa om dom.

 7. Profilbild för Master Lars
  Master Lars

  Som vanligt, otroligt imponerad av ditt skrivande så målande och underbart

 8. Profilbild för Turbo2001
  Turbo2001

  Det är alltid lika ljuvligt att läsa en mästares verk..

Lämna ett svar


Sök novell


Kategorier