Två osäkra själar

Läser i min bok, hör musiken dunka. Hör sorlet från människorna som är på samma plats som jag, vänder blad. Tar en klunk av mitt mineralvatten, sätter glaset på bordet. Lyfter min blick och sveper med blicken över de fulla människorna, ser ner på dansgolvet under mig. Ser på de dansande kropparna, män och kvinnor. Ser på kvinnornas kroppar. Ser dem röra sig, återvänder till min bok och fortsätter läsa.
En kort bakgrundshistoria, är 36 år ung. Skild, nykteralkoholist sen 17 månader. Ägnar mig åt den något udda ”hobbyn” att sitta en lördagskväll på ett av de mer populära dansställena i stan. Berättade för min f.d. fru att jag var alkoholist. Visade läkarintyget. Fick svaret att hon ville skiljas och att hon varit otrogen i två år.
Så började min resa in i det nyktra livet.
***
Tar en till av vattnet, ser på kvinnorna. Har inte varit med en kvinna på sjutton månader. Är för blyg, självförtroendet är inte riktigt där det ska vara än. Har aldrig raggat nykter. Har aldrig haft sex nykter, ser helt okay ut. Säger min omgivning, är lång, vältränad. Fick mycket tid över när jag slutade dricka, så jag började träna. Tabata, friskis, styrketräning och crossfit.
Arbetar på en arkitekt firma, höll på att supa bort anställningen där. Vänder blad i boken, tar en klunk av mineralvattnet.
Gick intill min chef en fredag, sa som det var. Han såg på mig, ringde HR. Skickades till en läkare. Efter ett längre samtal med honom och diverse blodprover så bestämdes det att jag skulle ringa en behandling.
Ringde på vägen hem i min bil, höll mig nykter hela helgen. Träffade en behandlare på måndagen, på tisdagen så började behandlingen. Ett år senare så var den klar, är fortfarande nykter sjutton månader senare.
Ser på människorna igen, återvänder till min bok. Läser orden, ser två kvinnor i min ålder gå förbi. Ser blicken som jag får, blir generad. Ögonen läser orden igen, känner svetten under armarna. Förbannar min rädsla, tar en klunk av vattnet. Ser på flaskan, den är tom. Fortsätter läsa.
Vi sålde huset, hon köpte nytt med sin älskare. Även jag flyttade, flyttade intill stan. Hittade en fantastisk lägenhet, ett mindre stenkast från där jag sitter nu. Renoverade den, har kontakter genom mitt yrke så jag utnyttjade dem med det jag själv inte kunde göra. Försvinner i orden, hör musiken.
Som sagt en något udda hobby, sitta och läsa bok på ett uteställe. Orkar inte med isolationen som mitt nyktra liv gav mig. Mina f.d. vänner hade svårt att acceptera att jag blev nykter, kanske framförallt deras fruar och sambos. När jag inte drack längre så fick de titta på sina respektives dryckesvanor. Var inte centrum för festerna längre, min f.d. vänner kunde inte längre säga
– Jag dricker i alla fall inte lika mycket som honom.
Ser på den tomma flaskan, reser mig. Går fram till baren, bartendern känner igen mig.
– Samma?
– Ja tack.
Får en Loka citron. Ser på en kvinna som sitter vid baren, ser henne snurra medaljen. Ser på glaset med den bruna vätskan i, ser henne snurra medaljen.
– Inget blir bättre av att du dricker det där.
Hon ser på mig, ser på henne.
– Bara för idag.
Tar min dricka och går till bordet, sätter mig. Tar en klunk av mineralvattnet, öppnar boken och fortsätter läsa, hade känt igen kvinnan. Undrar vad fan hon gör här? Lyssnar på musiken, ser på människorna. Tittar på klockan, snart kommer rusningen. Mer människor, är anonym bland ett par hundra människor.
Vaknar på morgonen, tränar. Cyklar till mitt arbete, jobbar. Packar ihop sätter mig på cykeln, kommer hem lagar middag. Äter, tränar, ser på tv. Går och lägger mig, läser en bok. Släcker lampan och somnar. Två gånger i veckan så går jag på möte.
Tar en klunk av vattnet, ser på kvinnan. Hon snurrar fortfarande på medaljen, glaset är orört vad jag kan se. Frågan är vad som fått henne att sätta sig där och snurra på sin medalj och beställa den drickan.
Det konstiga är att inte varenda man på dansstället försöker ragga på henne. Hon är vacker kvinna, även utan den sminkning som hon har i de filmer hon varit med i.
Återvänder till boken, fortsätter läsa, lyssna på musiken. Tar en klunk av vattnet, ser på en kvinna. Hon är min ålder, hon är snygg. En vacker kropp, ser på hennes former som den tätt åtsittande klänningen avslöjar. Det gamla jag hade limmat på henne som en tok, ja efter fem öl förstås.
Det flytande modet. Kan sörja ibland att vi inte fick barn. Samtidigt som jag är glad att det är så, hade inte vart en bra far. Hon skaffade barn nästan direkt med sin nye.
Slickar mig om läpparna, kvinnan går vidare. Som sagt mitt gamla jag hade dragit ner henne på dansgolvet och dansat med henne. Mitt nya jag vågar inte det, inte utan det flytande modet. Tar en klunk av vattnet, läser vidare.
Ser på klockan, ser på människorna. De är fler nu, det är intressant att sitta här nykter och betrakta de som inte är det. Min radar söker av omgivningen, ser på männen och kvinnorna.
Ser de som lever i det helvete som jag levde i, kasta in mig i ett rum med tusen personer. Så kan jag peka ut dem som har det som jag hade det. Både som beroende och medberoende.
Tar en klunk av vattnet, nästan slut. Reser jag mig nu så är risken stor att någon tar min plats. Läser vidare, ser på mot baren. Hon sitter kvar, glaset är orört. Hon snurrar medaljongen mellan fingrarna. Det är kanske den som skrämmer bort männen, de anar problem med den.
Den visar vem hon är, hennes verkliga jag bortom berömmelsen. Sjukdomen gör inte skillnad på vem du är, precis som alla andra sjukdomar. Det har inget med klass att göra, när jag drack så var det ingen skillnad på mitt drickande och A – lagaren så parkbänken.
Ser på den nästan tomma flaskan, tömmer den. Läser ett par sidor till, värmen har stigit i lokalen. Reser mig och går till baren, det är svårare att få beställa nu. Ser på kvinnan, hon ser på mig.
– Som sagt inget blir bättre av att dricka den.
– Kanske inte, kanske det alternativet ändå är bättre.
– Det har jag svårt att tänka mig.
Stoppar ner handen i fickan och tar fram min medalj, min tjugofyra timmars medalj. Den första jag fick på mitt första möte. Går aldrig hemifrån utan den, aldrig någonsin. Hon ser på den, hon ser på mig.
– Hur länge?
– Denna gång?
– Denna gång?
– Två år.
– Varför?
Bartendern ser på mig, nickar och han tar fram en flaska.
– Vill du ha en?
Hon ser på mig och nickar. Visar bartendern två fingrar, hon nickar och tar en till. Betalar och räcker henne flaskan. Hon tar emot den, ser på henne. Ser på den tomma stolen bredvid henne, hon nickar. Sätter mig och skålar med henne, hon ler och skålar med mig. Tar en klunk och ser på henne, hon tar en klunk och stänger ögonen.
– Tack.
– Varsågod.
Ser på hennes medalj, ser siffran på den.
– Jag fick den för en vecka sedan, satt med min grupp väldigt långt härifrån. De klappade åt mig, fick kramarna och sen så åkte jag hit.
– För att?
– Spela in en film.
– Här?
– Haha, ja.
– Där ser man.
– För…
Hon ser på sin klocka.
– Sex timmar sedan så meddelar min pojkvän mig att han tömt huset på sina saker och flyttar.
– Jag beklagar, får jag fråga varför?
– Jag har blivit tråkig.
– För att?
– Jag inte festar längre, för att jag värdesätter andra saker i livet.
– Hans förlust inte din.
Hon ser på mig, hon tar en klunk av vattnet.
– Jag tackade mitt ex för att hon valde att göra som hon gjorde. Utan den drivkraften som hennes handlingar gav mig så vetifan om jag suttit här nykter.
– Vill du berätta?
– Javisst.
Ser på henne och berättar, när jag är klar så ser hon på mig.
– Svin.
– Haha, ja kanske det. Men jag var inte lätt att leva med, verkligen inte.
– Nej vem fan är det, när sjukdomen rider oss.
– Precis, så är det värt det?
Ser på hennes glas och sen på henne, hon ser på mig och sen på glaset. Hon skjuter iväg det. Ser på henne, sen på glaset. Lyfter min flaska och tar en klunk av vattnet. Hon ser på mig och ler, hon har ett väldigt vackert leende. Hela hon är vacker, har haft en som onanifantasi mer än en gång i min ensamhet. Patetiskt kanske men jag är ärlig i alla fall.
– Vad gör du?
– Är arkitekt, ritar och inreder kontor.
– Där ser man.
– Vad gör du när du inte spelar in filmer?
– Läser böcker, tar promenader på stranden med min hund och pojkvän, förlåt mitt ex.
– Vad för hund?
– Golden retriever.
– Vad heter den?
– Jolly, hon heter Jolly.
– Fint namn.
– Tack.
– Detta är första gången jag talar med en kvinna såhär sen jag slutade dricka.
– Såhär?
– Vid en bar, om livet.
– Varför?
– Oj en massa anledningar, där den största är att jag är rädd.
– För?
– Att inte duga.
Tar en klunk av vattnet, hon ser på mig.
– Vet hur den känslan är. Brottas med samma tvivel, den känslan fick mig att börja dricka. Sen så behövde jag mer och mer, den dövade ångesten. Innan den gav mig mer ångest.
– Ja.
Vi säger inte mer, tar en klunk till av vattnet. Vi sitter där, två personer från helt skilda bakgrunder som delar en gemensam nämnare. Vi är alkoholister.
– Du duger.
– Tack, detsamma.
– Tack.
Hon ler mot mig, förlorar mig i det leendet.
– Vad läser du?
– Anna Karenina.
– Oj, ingen lätt lektyr.
– Haha, nej.
– Fick erbjudande om att spela henne.
– Och?
– Klantade mig så rollen gick till någon annan, dövade förlusten.
Säger inget, hur många gånger har jag inte gjort samma sak själv när jag blivit förbisedd ved ett projekt. Hur många gånger firade jag inte när jag inte blev det. Ser på henne och hon har gjort samma sak.
– Vill du följa med mig ut?
Ser på henne.
– Gärna.
– Tack.
Vi reser oss, hon ser på sitt glas. Hon stoppar ner medaljen i fickan, gör detsamma. Vi går nerför trappan som leder till dansgolvet, hon stannar. Ser på mig och drar ut mig på dansgolvet, hon börjar dansa. Ser på henne och ler, börjar dansa jag med.
Första gången sen jag slutade dricka, går emot min rädsla. Ser på henne när hon rör sig. Försöker följa henne och ser på henne leende, hon sätter sina händer på mitt bröst. Känner värmen från hennes händer genom min tröja, sätter mina händer på hennes axlar och ser på henne.
Våra ögon är fastklistrade i varandra, vi rör oss till musiken. Alla andra försvinner, det är bara hon och jag. Vi dansar och vi ser på varandra.
Hon tar mig i handen och vi lämnar dansgolvet, hennes hand är liten i min. känner henne krama den, kramar tillbaka. Vi går nerför trappan, vi hämtar våra tunna jackor. Går uppför trappan och går ut i sommar kvällen, vi ser på varandra.
Tar henne i handen, vi går iväg. Går till kanalen och vi håller varandra i handen, vi pratar om våra liv. Vi skrattar, gråter en skvätt. Blir allvarliga, hon stannar. Hon ser på mig, ser på henne. hon lägger sin hand på min nacke, drar ner mig. Våra läppar möts, känner värmen från hennes läppar mot mina. Vi särar på läpparna och våra tungor möts.
Vi kysser varandra, ståendes på en av broarna i staden. Sommar natten är ljum, min första kyss på sjutton månader. Min första nyktra kyss sen jag var elva år och drack ör första gången i mitt liv. Våra tungor blir modigare, mina händer slappnar av. Smeker hennes rygg, min hand letar sig in i hennes hår. Smeker det, hennes händer smeker mitt bröst. Vi delar på oss, ser i hennes ögon, hon ser i mina.
– Jisses.
– Vadå?
– Första kyssen på sjutton månader, nog den första kyssen promillefri sen jag var elva.
– Hur var det?
– Magiskt, det var magiskt.
Hon ser på mig och ler, hon kysser mig igen. Svarar på den, vi kysser varandra mjukt. Vi delar på oss.
– Vill du följa med mig till mitt hotell?
– Gärna.
Hon ler och tar mig i handen, vi går iväg. Vi kommer fram, vi går till hissen. Dörrarna stängs. Hon kysser mig, svarar på kyssen. Vi kysser varandra aggressivare nu, trycker upp henne mot hissväggen. Det plingar till, vi delar på oss. Hon tar mig i handen, vi går till hennes rum. Hon öppnar dörren, vi går in dörren stängs. Ser på rummet. Ser på henne, hon ser på mig.
– Är du säker?
Hon ler och går fram till mig, hon kysser mig. Kysser henne, hon tar av mig min jacka, tar av hennes. Knäpper upp knapparna på hennes blus, smeker den av henne. hon drar min tröja över huvudet, tvivlet träffar mig. Duger jag? Hon ser på mig, hennes leende är brett.
Leendet lugnar mig, öppnar hennes bh, ser på hennes bröst. Smeker dem, ser på henne. Ser henne sluta ögonen, hon stönar tyst. Känner hennes händer öppna mitt skärp. Känner henne knäppa upp knappen, hon drar ner gylfen. Byxorna faller ner.
Trampar mig ur dem, mina händer smeker fortfarande hennes bröst. De ligger perfekt i mina händer, knäpper upp hennes jeans. Drar ner dem, hon trampar dem av sig.
Vi ser på varandra, på varandras kroppar. Kysser henne, vi lägger oss i sängen. Ser på henne, slickar mig om läpparna. Slickar hennes hals, nafsar lätt i hennes öronsnibbar. Slickar mig nerför hennes bröst, leker med dem.
Känner bröstvårtorna stelna. Har tusen fjärilar i magen, känner tvivlet igen. Andas in, trycker undan tankarna. Leker med brösten, hör henne stöna lågt. Lämnar brösten, slickar mig nerför hennes mage.
Närmar mig troskanten, ser den fuktiga fläcken på hennes trosor. Ser på de vita hipstertrosorna, ser på henne. Hon ser på mig och nickar, ett tyst medgivande. Tar tag i kanterna på trosorna och drar dem av henne, hennes kön visar sig för mig.
Det är det vackraste kön jag någonsin sett, ser på henne. Hon ser mitt leende, lutar mig fram slickar på hennes läppar, smakar på den. Leker försiktigt med dem, försöker minnas. Sluter ögonen och hän ger mig, särar på hennes läppar.
Känner smaken av henne mot min tunga, slickar hennes djupt. Hör henne andas, de tunga andetagen. Gör rätt hitintills, mina händer glider uppför hennes kropp. Smeker hennes bröst, känner hennes händer på mina. Slickar hennes snabbare, slickar hennes klitoris.
Känner henne stelna till, drar ner ena handen. För in ett finger i henne, hör henne stöna till. Min tunga leker med hennes klitta, mitt finger smeker hennes innersta. Känner hennes kropp spännas, känner hennes rumpa lämna sängen. Hör henne skrika till, hör hennes ord.
– Oh herregud jag kommer, jisses vad jag kommer.
Resten försvinner i ett skrikande, slickar henne länge. Drar ut mitt finger, min tunga tar dess plats. Slickar i mig hennes safter, smakar på dem, njuter av dem. känner hennes hand på mitt huvud, ser på henne.
– Känslig.
Ger hennes kön en sista puss, reser mig och ser på henne. Ser på hennes leende, lutar mig fram och vi kysser varandra. Vi rullar runt, hon ligger på mig. Min penis står hård innanför mina kalsonger.
Hårdare än vad den någonsin stått innan, hon ser på mig och ler, hon kysser sig nerför mitt bröst, min mage. Hon ser på mig, ser på henne. Andas in, samlar mod och nickar. Hon tar tag om kanten på mina kalsonger, hon drar ner dem sakta.
Kanten passerar penisen, den studsar upp. Hennes ögon vidgas lite, hon ser på den. Sen på mig, hennes hand tar tag om den. Rycker till, hon ser på mig. Ser på försatsen, drar tillbaka förhuden. Mitt ollon kommer fram, en droppe syns på toppen.
Hennes hand rör sig, andas in. Känslan av hennes hand är obetalbar. Sluter ögonen och andas in, samlar mig och öppnar ögonen. Ser in i hennes ögon, hon lutar sig fram och ger mitt ollon en puss, rycker till lite är jag känner värmen av hennes läppar mot det.
Hon ser på mig, öppnar munnen och ser hur min penis försvinner in den. känner värmen av hennes mun omsluta mig, känner hennes tunga smeka mig. Känner dess lek på mitt ollon, på undersidan. Ser hennes huvud röra sig långsamt. Känslan överväldigar mig, spänner kroppen och slappnar av.
Hon rör huvudet långsamt, smekande. Sensuellt, hon drar sig tillbaka. Hennes hand fortsätter smeka mig. Hon ser på mig.
– Den är vacker.
– Du är vacker.
– Du med.
Hon släpper min penis, hon lägger sig på mig. Känner smaken av mig själv när hon kysser mig. Våra tungor leker med varandra, rullar runt oss. Ligger på henne, våra kön möts. Känner värmen från hennes, känner vätan mot min penis. Släpper hennes läppar, ser på henne.
Hon ser på mig, våra ögon ställer frågan. De är överens, vi vil båda två. Inga ord behövs, reser mig. Tar penisen i handen, drar ollonet längsmed hennes läppar, ser dem säras ser på hennes kön, på mitt. Sätter det mot hennes, vi ser på varandra.
Alla tankar på skydd är som bortblåsta, förstår att ungdomar glömmer det. Hon nickar, trycker till och glider in i hennes värme. Känner den omsluta mig. Driva på mig, föra mig till höjder som jag aldrig varit på tidigare. Når botten. Stannar och ser på henne, vi andas snabbt båda två.
– Var försiktigt, du är stor.
– Jag lovar.
Känslan av att inte duga släpper, patetiskt kanske men de orden fick mig att tro på mig själv. Har aldrig hört dem förr, ser på henne och börjar röra mig. Rör mig försiktigt. Känner hennes innersta smeka mig, massera mig. Vi andas tungt, vi svettas.
Lutar mig fram och slickar på hennes ena bröst. Ökar takten, vi andas ännu snabbare. Tar henne med långa tag, ser på min penis, ser på hennes kön. Ökar takten lite till. Ser hennes ögon vidgas, känner henne spänna sig.
Känner hur hennes inre blir trängre. Hon drar ner mig och kysser mig, våra tungor brottas med varandra. hon stönar och skriker i min mun när orgasmen träffar henne. Känner ilningarna ta över mig kropp. Drar mig bakåt, ilningarna ökar. Hon ser på mig.
– Kom i mig.
Ser på henne.
– Säker?
– Ja kom i mig.
Ser på henne, rör mig snabbare och världen exploderar runt mig. Känner hur säden lämnar mig, känner hur den pumpar ur mig och fyller hennes inre. Känner hur hon kommer med mig. Vi skriker och vrålar båda två, rider på orgasmvågen som aldrig vill ta slut, vill inte att den ska ta slut. Aldrig någonsin.
Öppnar ögonen, ser på henne. Hon ser på mig, ser på hennes leende.
– Kyss mig.
Ser på henne, ler och lutar mig fram och kysser henne. Vi kysser varandra länge. Lägger mig ner och ser på henne, vi lägger oss på sidan. Känner hur det pulserar i min penis. Känner hur det pulserar i hennes slida.
– Första gången utan alkohol i kroppen.
– Där ser man.
– Du tog min oskuld.
– Haha, där ser man. Du var väldigt bra på det för att vara oskuld.
– Så bra.
Vi pussar varandra, pussarna övergår i en kyss. Min hand smeker hennes ben. Vi ser på varandra.
– Tack.
– För?
– Att du stoppade mig från att ta det första glaset.
– Tack för att du inte tog det. Då hade vi inte legat här.
– Nej.
Vi kysser varandra igen, våra tungor smeker varandra. Hon ser på mig.
– Duscha?
– Gärna.
Vi går in i duschen, vi ställer oss och hon sätter på vattnet. Hon ser på mig.
– Kommer du alltid lika mycket?
– Vet inte, är det negativt?
– Haha, nej.
Vi kysser varandra, vi tvålar in varandra. Vi smeker varandra, får resning igen. Hon ser på mig, ser på henne. Hon smeker mig, smeker henne. Hon vänder sig, ser på hennes rumpa. Stönar tyst inombords, knäar lite. Sätter penisen mot hennes slida, glider försiktigt in i henne. Känner hennes värme omsluta mig igen, sätter händerna på hennes höfter och börjar röra mig. Vi älskar i duschen, vi driver varandra till målet.
Hon kommer, jag kommer med henne. Våra skrik ekar mellan väggarna, känner hur säden lämnar mig. Hur den gör sin resa in i henne, vi andas snabbt. Lutar mig fram och kysser hennes nacke. Glider ur henne, smeker hennes bröst. Vi duschar färdigt.
***
Epilog.
***
Känner en våt tunga slicka min kind.
– God morgon på dig med Jolly.
Öppnar ögonen, vänder huvudet. Ser på hennes sovande ansikte, lutar mig fram och kysser henne.

 

26

Kommentarer

7 svar till ”Två osäkra själar”

 1. Profilbild för Arcticreader
  Arcticreader

  Så bra, men lite kort kanske. 😉

 2. Profilbild för Antonw
 3. Profilbild för Jummi
  Jummi

  Står sig också fortsatt. Fortsätt att lägga upp fler av dom gamla novellerna.

 4. Profilbild för George
  George

  Underbart välskriven. Kände lustan smitta av sig på mig.

 5. Profilbild för sammet
  sammet

  Hej

  Tack för alla fantastiska kommentarer de värmer jättemycket 😁

 6. Profilbild för Nobelpris
  Nobelpris

  Mycket bra. En berättelse som berör.

 7. Profilbild för Master Lars
  Master Lars

  Underbart, tack

Lämna ett svar


Sök novell


Kategorier


Kommenterat


 1. Ja, det tycker Olivia också. Jag hoppas hon tar det där samtalet med sin kille.

 2. Väldigt bra, men det var nästan lättare när det var indelat i delar, men det är så klart en smaksak.…