Emma och John #3 – Kryssningen

Det här är del 3 av 3 i Emma och John

Det var fredag och en helt vanlig skoldag under andra året på gymnasiet. Det var november och kallt men vackert väder. I mitt skåp förvarade jag en extra väska. Just idag skulle jag inte åka hem efter skolan. Jag var pirrig och förväntansfull. Timmarna sniglade sig fram och det var svårt att koncentrera sig på matte och företagsekonomi. Direkt efter skolan skulle jag bege mig till Siljas terminal i Värtahamnen för att åka på mitt livs första kryssning tillsammans med min Emma. Vi skulle fira att hon fyllde 45 den här helgen. Jag hade bara sett fartyget på bild och det verkade makalöst stort och lyxigt.

Jag önskade mina vänner trevlig helg och tog Roslagsbanan in mot stan. Tåget bromsade in på Östra Station. Det var fredag och ganska mycket folk i rörelse. På Östermalms torg bytte jag tåg ut mot Ropsten och klev av vid Gärdet och promenerade mot Silja-terminalen.

Hon stod och väntade på mig innanför huvudentrén i terminalen när jag kom. Jag sprang fram och omfamnade henne och pussade henne på munnen.
– Akta dig, tänk om någon bekant åker med samma båt, sa hon men det syntes att hon blev glad.
– Jag skäms inte, sa jag i hennes hår när vi höll hårt om varandra.
Det var sant. Vi hade hängt ihop i ganska precis två år den här hösten. Det kändes lite märkligt hur det börjat på Heta Linjen och sedan fortsatt. Då var jag bara 15 år och hon hade ändrat mitt liv i grunden. Hon hade alltid funnits för mig sedan dess och betydde så mycket för mig.

Efter att vi kvitterat ut våra biljetter köade vi ombord på fartyget. Allt såg enormt nytt och lyxigt ut. Fartyget hade bara varit i trafik någon vecka och var helt unikt med sin långa gågata med glastak högt där uppe och fönstren från hytter i långa rader med utsikt över butikerna och människorna där nere. Jag var så fascinerad. Det kändes inte som en båt utan mer som ett flytande inomhuscentrum.

En värdinna frågade vilken hytt vi hade och pekade ut rätt hisshall. Vi tog oss upp till vår hytt som låg på 11:e våningen. Hissarna bestod till största delen av glasväggar så att man kunde se ut och ner över promenaddäck. Överallt i alla korridorer spelades hissmusik på låg volym och allt luktade nytt och fräscht blandat med mat och parfymer.

Hyttens klass hette Comodore och var utrustad med balkong ut mot havet. Emma visste hur mycket jag älskade det. Nog för att balkongen var en liten plåtlåda som gav ett burkigt ljud när man pratade, men det skulle bli härligt att kunna dra glasrutorna åt sidan och njuta av utsikten, vinden och vågornas brus långt där nere. Just nu vette vår balkong in mot hamnen och rampen där folk fortfarande köade för att komma ombord.
– Man kan beställa frukost på sängen eller äta i Comodore-klassens egen frukostbuffé. Vilket föredrar du? Vi ska ju äta frukost två gånger, man skulle kunna prova både och?

Emma satt på sängkanten och bläddrade i informationsbroschyren medan jag for runt och beundrade vår lyxiga hytt och petade på allt. Jag tittade fascinerat in i minibaren som var fylld med läsk, öl på små burkar, godis och chips. På väggen hängde en stor TV som visade en informationsskärm och på skrivbordet stod en typisk hotelltelefon. Förutom skrivbordet och minibaren, fanns en stor dubbelsäng och en soffa med ett litet glasbord och en fåtölj. Golvet täcktes av en heltäckningsmatta och framför balkongen hängde tjocka draperier. Toaletten var stor och rymlig med dusch. Allt gav ett lyxigt och mysigt intryck.
– I sängen, naken med dig båda morgnarna så klart!
Jag slängde mig över den sexigaste, vackraste kvinnan jag kände. Hon föll bakåt ner på den breda dubbelsängen med ett förvånat läte över sina läppar. Hon kastade broschyren i ett försök att träffa det lilla skrivbordet på andra sidan hytten, men missade och den landade på golvet.
– Åh redan, flämtade hon.

När jag knöt upp hennes skor tryckte jag min näsa och mun mot jeansens tyg mellan hennes ben och andades in hennes doft. Jag tog av henne skor, strumpor, smekte hennes bara, mjuka fötter innan mina händer knäppte upp hennes jeans. Hon lyfte stjärten från sängen och hjälpte till att dra ner jeans och trosor på en gång, ivrig att få av sig kläderna. Medan jag stod på knä på golvet och började slicka henne, knäppte jag upp och lirkade av mina egna byxor och kalsonger. Hon andades redan häftigt och smekte mig över håret och ner över axlarna, tryckte mig hårdare mot sitt underliv.
– Åh John, det är så skönt, mer! Kved hon.

Jag ställde mig upp, lutade mig över henne och stödde armarna på sängen och lät min lem glida upp och ner i hennes sköte. Hon kved och rörde höfterna. Jag sjönk djupt in i henne och var stilla en lång stund innan jag började röra mig ut och in i henne. Hon andades häftigt och slängde med huvudet fram och tillbaka och tryckte mig in i sig med händerna på mina höfter. Jag drog mig ur henne igen och gick ner på knä och fortsatte slicka henne igen. Hon tyckte mycket om att växla så och nu var hon redan hopplöst förlorad.

Hon slet åt sig en kudde och tryckte den över ansiktet när hon skrek. Då la jag mig över och kom in i henne igen. Hon kastade iväg kudden. Med händerna runt min nacke tryckte hon sina läppar mot mina och virvlade med tungan som en besatt.
– Åh Emma älskling, Emm…

vi låg utmattade på sängen, nakna på underkroppen med våra läppar hårt tryckta mot varandra och bara såg in i varandras ögon.
– Hann vi vara här mer än tio minuter innan första fläcken på lakanen? Frågade hon och log lyckligt.
– Högst tio. Grattis på födelsedagen.
– Tack, det kunde inte blivit bättre. Du gör mig galen, vet du det?
– Jag säger som jag alltid sagt, du förförde mig, jag är bara en oskyldig pojke.
– Jaha du flög på mig och jag förförde dig, förstår precis.
Vi skrattade och kramades hårt, hårt.

– Förresten, skulle vi inte gå upp på däck och titta på när båten avgår? Fortsatte hon?
– Jo det måste vi, om du vill?
– Självklart, kom, vi får nog skynda oss.
Vi reste oss och Emma gick på toaletten för att torka sig mellan benen.
– Kan du ge mig ett trosskydd i väskan där? Frågade hon där hon satt på toa. Någon har visst kladdat ner mig. Se inte så jädra stolt ut!
– Jag har sparat mig några dagar, flinade jag.
– Jo tack, jag märkte det!

Vi tog på oss våra jackor och gick upp på översta soldäcket. Det var fint väder men kallt nu i november. Vi stod vid relingen ut mot vattnet när fartyget började vibrera av motorernas arbete långt där nere. Ett högt tjutande ljud som lät som valsång kom från fartygets innandöme.
– Vad är det för ljud? Frågade hon.
– Jag är inte säker, men jag tror det är bogpropellrarna som flyttar fartyget i sidled. Titta, vi rör oss utåt nu.
Fartyget gled sakta i sidled ut från kajen.
– Brrr, håll om mig, jag fryser.
Jag knäppte upp min jacka och tryckte mig tätt bakom henne och pussade henne i nacken.
– Känns det bättre så?
– Ja mycket.
Vi stod så medan fartyget långsamt vände förstäven ut mot vattnet.

Människor spatserade runt på däck och tittade runt nyfiket på det alldeles nya fartyget.
– Ska vi gå en husesyn sen innan vi äter middag? Börja längst ner och gå uppåt? Frågade jag.
– Det gör vi. Sedan måste du älska med mig igen före middagen.
Hennes röst blev mjukt sensuell och sjönk till en viskning. När hon lutade sitt huvud bakåt mötte jag hennes halvöppna läppar. Med mina armar om henne kände jag hur hon andades och vibrerade, av köld eller upphetsning. Mina händer gled upp under hennes jacka och kupades över hennes bröst.
– Här och nu? Viskade jag och tryckte mitt underliv mot hennes stjärt.
– Sluta, vi är inte ensamma.
Hon försökte låta arg, men tungan virvlade och hon tryckte sin stjärt tillbaka mot mitt underliv, rörde den fram och tillbaka och magen guppade av hennes fniss.
– Jag älskar dig, viskade jag i hennes öra innan vi motvilligt särade på oss och rättade till kläderna.
– Tröttnar du aldrig på mig?
Jag kysste henne hårt som svar.
– Vi får ta en sommarkryssning så kan vi älska i månskenet, fortsatte hon.

Jag älskade allt vad båtar och skärgård hette. Jag var uppvuxen ute på en ö i Stockholms södra skärgård och båtar hade varit mitt allt sedan jag första gången placerades i en Optimistjolle. Då var jag säkert inte mer än fyra eller fem år gammal. Jag var fast besluten att en gång få jobba ute på sjön, exempelvis inom Kustbevakningen.

När Silja Symphony kom ut på mer öppet vatten och ökade farten något, blev det för kallt för att stå här uppe. På väg ner lämnade vi in våra jackor i hytten innan vi tog en av hissarna allra längst ner. Bildäck var så klart stängt nu efter avgång, men vi gick genom dem långa, smala lätt klaustrofobiska korridorerna längst ner bland dem billigaste hytterna.

Här nere hade festandet redan börjat. En del dörrar in till hytter stod öppna och doften av parfym och alkohol låg tät. Musik och glatt prat strömmade ut överallt.
– herre gud vilka trånga korridorer. Undrar hur man ska hitta ut härifrån om man behöver ta sig ut fort?
Emma var lite påverkad av miljön och det kunde jag förstå.
– Nej, här nere skulle jag inte vilja ha hytt.
Motorernas arbete hördes tydligt och man kunde känna vibrationerna. Uppe på elfte våningen märktes det inte alls av.

De nedre våningarna var ganska lika tills vi kom upp till plan fem där butiker och restauranger började dyka upp. På Plan sju låg den långa promenaden med barer, butiker, matställen och lekland för barn och givetvis spelautomater i dem små hisshallarna.

Vi bokade bord på en av dem finare restaurangerna på plan sex klockan 19. Det var vita fina dukar, fint dukat med vikta servetter, bestick och höga glas på fot. Svag, vacker pianomusik från en pianist förhöjde stämningen och hela miljön inbjöd till ett mer värdigt beteende.

Vi hälsades välkomna, kallades ”herrskap” och visades till vårt bord av hovmästaren på klingande finlandssvenska. Trots att jag var mycket yngre än mitt kvinnliga sällskap vände sig hovmästaren till mig för avsmakning av vinet.
– My goodness vad proffsigt det där såg ut, log emma med en retsam glimt i ögonen när hovmästaren försvunnit med vår beställning.
– Det är lite så när man är världsvan och har varit med ett tag. I själva verket härmar jag bara men har ingen aning om vad jag gör. Så skyll inte på mig om vinet smakar skit.
– Det viktiga är att det ser proffsigt ut.
Våra knän nuddade varandra under bordet och våra händer möttes mitt bland alla bestick, glas och levande ljus.
– Skål min älskade pojke.
– Skål och grattis igen, min vackra flicka.
Våra glas klirrade svagt mot varandra, ett sprött och vackert ljud så här till pianomusiken. Vi drack och såg varandra i ögonen, dem där gröna, varma ögonen som jag så ofta drunknat i.
– Flicka, jag vet inte det ja.
Hon log och blev röd om kinderna. Jag visste att hon tyckte om när jag kallade henne min flicka.

Vi åt en lyxig trerättersmiddag bestående av en fantastisk Toast Skagern till förrätt, oxfilé och någon potatiskaka till varmrätt och äppelpaj till efterrätt. Utanför i mörkret passerade Stockholms skärgård på vår väg norrut.
– Här var det inget snack om att visa lägg, sa jag och snurrade vinglaset mellan fingrarna och studerade innehållet.
– Du är ju med mig och för dig väldigt vuxet. Sedan fyller du ju faktiskt 18 snart.
– Om fem månader ja, sa jag och skrattade.

Efter middagen gick vi ett varv i taxfree-shoppen och köpte godis för att ha till kvällens mys i hytten. När vi lämnat av våra varor gick vi upp en kort sväng på soldäck på tolfte våningen. Fartyget hade ökat farten och vinden bet genom våra tunna kläder.

Medan vi väntade på hissen kysstes och kramades vi. När hissen kom var den tom och jag tryckte på knappen till den nedersta våningen.
– Ska vi åka dit ner igen? Viskade Emma tyst.
– Nej men måste få tid att gosa lite.
Hissen var som en glaskupa så att man kunde se alla människorna där nere på den långa gågatan. Jag vred Emma så att det inte skulle synas utifrån när mina händer letade sig in under hennes kläder. Upptryckt mot ena glasvägen andades hon häftigt, stoppade ner sin hand innanför klänning och trosor och stoppade sedan sina våta fingrar i min mun. När hissen nådde sitt mål tryckte jag upp oss till plan åtta igen.
– Synd att det är en glashiss. Annars hade man kunnat hitta på mycket mera bus.
– Lite för äventyrligt för min smak, det får bli hytten sen, sa Emma kluckande av skratt och pussade mig på munnen.

Vi hittade en bar där en trubadur spelade gitarr. Det var de vanliga klassiska trubadurvänliga låtarna av Springsteen, Creedence, Simon And Garfunkel och Beatles.
– Ska vi slå oss ner här en stund? Frågade Emma.
– Det gör vi, han spelar bra.
Emma köpte ett glas rödvin till sig och en flaska cider till mig. Vi slog oss ner i en pösig skinnsoffa i ett hörn lite avsides för att inte få allt ljud på oss. Jag satte mig bekvämt i ena hörnet och la min arm runt Emmas midja och drog henne intill mig. Det var första gången vi var så här nära i något offentligt sammanhang. Vi var förvisso ett omaka par med stor åldersskillnad. Det kunde alla se, men jag brydde mig inte om någon skulle ha åsikter om oss.

Det var alltid så lätt att säga att man inte brydde sig. Vi höll fortfarande vårt förhållande hemligt för familj och vänner. I två år hade vi låtsas att det var hennes dotter som var min flickvän. Jag tänkte allt oftare de senaste månaderna att jag kanske snart borde presentera den verkliga Emma. Ingen skulle längre kunna råka illa ut. Det värsta som skulle kunna hända vore sura miner och allvarliga samtal om lämplighet. Men varje gång det kom på tal sa Emma att hon inte ville. Jag antog att hon skämdes eller fortfarande var rädd för konsekvenser. Visst kunde jag förstå hennes bävan för att stå inför sin pojkväns jämnåriga mamma. Nu satt hon tätt intill lutad mot mig i en djup och mjuk skinnsoffa i en bar på en finlandsbåt. Här var det ingen som visste vilka vi var och ingen som brydde sig.

Det var så behagligt där vi satt med musiken som omgav oss och min arm runt hennes midja och handen som vilade på hennes mage. Hon bar en blå långklänning som hade en slits längs ena låret. Min hand som strök henne över magen där vi satt och lyssnade på musiken och smuttade på vår dryck, blev allt modigare. När min hand närmade sig hennes bulliga venusberg la hon sin stickade tröja som hon burit med sig över så att jag kunde fortsätta röra henne.
– Var det här för min skull? Viskade jag när mina fingrar smekte hennes nakna ben i klänningens öppning.
– Mmm kanske det. Annars hade du väl tagit dig in på annat sätt? Fnissade hon.
När hon vred sitt huvud och vi kysste varandra smög jag in handen innanför klänningen och smekte låret upp mot trosorna.

Jag lirkade in ett finger under kanten på trosorna och smekte hennes könshår över venusberget. Omärkligt flyttade hon isär benen bara en aning så att mitt finger kunde glida ner i hennes skåra. En lång stund satt vi så och försökte se normala ut och jag undrade om jag skulle kunna få henne att komma här, i en soffa i en pub. Det var mörkt och inga andra människor satt vid vårt bord. Hennes tänder naggade i min örsnibb och hennes andedräkt och mjuka hummanden rakt in i mitt öra fick gåshuden att resa sig över armarna.
– Kom, vi går till hytten och älskar. Jag behöver skrika.
Hon fnissade, tog bort min hand och rättade till kläderna.

När vi lämnade puben gick jag tätt bakom henne för att ingen skulle se min enorma erektion. Ute i korridoren höll vi varandra i handen när vi gick mot hissarna. Korridorerna var ganska öde nu när alla butiker stängt och bara barerna hade öppet. Det kändes ruggigt och jag längtade bara till vår varma hytt. Sval luft drog från luftkonditioneringen och novemberkylan kändes från de stora glaspartierna och många dörrarna ut på däck. Vi stängde och låste om oss och jag vred upp värmen i hytten som även den kändes kall. Fartyget gungade måttligt och jag gissade att vi var ute på öppet vatten på väg mot Åland.

Instängda i vår hytt klädde vi långsamt av varandra. Sedan älskade vi i omgångar i flera timmar. Allt kändes så hämningslöst och okomplicerat när vi var med varandra. Vi älskade stående lutade mot väggen, på knä på golvet framåtlutad över sängen, slickade och sög varandra i en skön 69:a och med Emma liggande på rygg eller mage. Jag kände inte längre skam och blygsel över att jag älskade att slicka hennes armhålor, fötter, sköte och stjärten. Den näst lyckligaste stunden var när jag fick komma i hennes mun eller sköte, den lyckligaste var att hålla om henne när hennes kropp skakade av hennes orgasm och rösten bröts av hennes kvidanden och hennes ögon fylldes av glädjetårar.

På natten vaknade jag av vibrationer och jag förstod att fartyget bromsade in. Emma sov djupt bredvid mig i sängen. Försiktigt smög jag upp och lättade mig på toaletten och gick sedan ut på balkongen. När jag drog isär glasrutorna nöp den kalla novembernatten i huden. Vi höll just på att lägga till i Mariehamn på Åland. Från land syntes alla ljusen och ut mot havet var det helt mörkt. Trots den kalla luften luktade det gudomligt gott av hav, avgaser och en speciell doft jag alltid skulle förknippa med kryssningsfartyg. Det var lukten av ventilationsluft och dofter av mat och parfymer. Från soldäcket precis ovanpå vår hytt och från däcket nere på våning sju hördes glada skratt från människor som fortfarande festade. Ibland kom små sjok av lukten från cigarettrök.

När det blev för kallt för att stå så här drog jag igen glasrutorna och smög in i hytten igen. Motorerna hade tystnat och bara svaga ljud från ventilationen och snabba steg ute i korridoren. Försiktigt kröp jag ner i sängen igen bredvid Emma, noga med att värma händer och ben innan jag kröp intill henne igen. Hon sov djupt, suckade och rörde sig närmare mig i sömnen.

Jag låg vaken länge, kände hur fartyget lämnade Mariehamn och fortsatte sin färd mot Helsingfors. Mina händer rörde sig fjäderlätt över Emmas nakna kropp och jag borrade in näsan i hennes nacke. Min lem var stenhård igen och låg mot hennes mjuka och lena rumpa. Jag visste att jag fick ta henne nu om jag ville. Jag kunde bara skaka henne, kyssa henne lite och viska ”Emma, jag vill älska igen” så skulle hon lägga sig till rätta på rygg och sära benen och ta emot mig, eller föra in mig i sig bakifrån och röra sina höfter fram och tillbaka allt vildare. Hon njöt av att få tillfredsställa mig ofta, sa alltid att det fick henne att känna sig ung och attraktiv igen.

För mig hade äldre kvinnor alltid haft en stark dragningskraft på mig. Innan jag träffade Emma var det mer som en fantasi byggd på hörsägen. Jag längtade så gränslöst efter någon erfaren som kunde lära mig allt utan veckor och månader av blygt trevande. Nu visste jag att allt det var sant. Emma lärde mig allt jag fantiserade om och lite till. Hon lärde mig hur man gjorde det skönt för en kvinna och fick mig med lätthet att älska det över allt annat.

Jag fnissade lite åt begreppet ”snabbis” när minnet kom för mig. Som mycket ung tonåring förstod jag att snabbis var när en kille tog sin tjej snabbt för att komma. Det kunde vara på toaletten eller i en städskrubb på skolan eller i skogsdungen bakom gymnastiksalen. När Emma visade att även en kvinna minsann vill ha en snabbis ibland öppnade det en ny värld. Jag var förvånad och nästan besviken första gången hon lät mig ge henne en orgasm stående lutad mot bänken i hennes kök. Hon drog upp sin kjol, drog ner trosorna och pressade min mun och tunga över sitt sköte. Slicka var min passion och jag var alltid lika lycklig när jag fick en flicka att komma så. När hon sedan drog ner kjolen, fortsatte med det hon höll på med och meddelade att fortsättning följer senare, blev jag nästan besviken ett kort ögonblick. Någon timme senare fick jag tillbaka med råge och sedan dess älskade jag att ge snabbisar lika mycket som att ta dem.

Jag övervägde att göra det nu, mjukt vrida över Emma på rygg, sära hennes ben och hinna börja slicka henne innan hon vaknade. Sedan skulle jag viska godnatt och lägga mig bakom henne och låta henne få vänta på resten tills imorgon. Båtens gungande rörelser gjorde att ögonen föll ihop och tankarna försvann i skön dimma.

Det knackade på dörren. Emma drog snabbt på sig en morgonrock och öppnade. En enorm frukostbricka bars in av en värdinna som önskade smaklig frukost och sedan försvann tyst och diskret.
– Wow, titta” Utbrast Emma.
Frukostbrickan var enorm, full av bröd, marmelad, ägg, yoghurt, pålägg, grönsaker och frukt. Vi drack kaffe och juice, åt frallor och croissanter.
Emma stoppade vindruvor i sin mun som hon omsorgsfullt tuggade innan hon kysste mig och överförde den smetiga sörjan med sin tunga. Hon visste så väl vad det gjorde med mig. Vi skrattade åt vår nya upptäckt att älska och äta frukost samtidigt. Det slutade med kaffefläckar på sängen, men vad gjorde väl det?

Vi somnade om efter vår kärleksstund. Jag hade sovit dåligt under natten eftersom jag vaknat av alla ovana ljud. Det här var ändå min första resa med ett stort kryssningsfartyg. När vi vaknade igen var klockan nästan elva på förmiddagen. Vi duschade och klädde oss. Vi tog en tur in till Helsingfors, men förutom språket kändes det inte något särskilt att besöka en främmande stad. Vi tyckte båda mest att det var kallt och ruggigt.

Tillbaka ombord åt vi en sen lunch på båtens enda öppna kafé på promenaddäck och gick varvet runt bara för att konstatera att de flesta butikerna var stängda nu när båten låg i hamn. Uppe på soldäck var det lite blåsigt och ruggigt. Vi badade i poolanläggningen som var tom på folk så här dags. Medan Emma höll koll på ingången satte hon sig i mitt knä. Under vattnet drog jag ner mina badbyxor och drog hennes bikinitrosor åt sidan och sjönk djupt in i henne. Långsamt älskade vi där i bassängen. Den förbjudna miljön och upptäcktsrisken gjorde att det gick för mig inom någon minut.

Efter middagen satt vi åter igen i baren och lyssnade på samma trubadur som igår. Det var samma repertoar som igår med låtar av Creedence, Dire Strates, Springsteen och liknande covervänlig musik. Han var bra och det väckte min lust att vara den som satt där med gitarr på en scen, men jag var för dålig och för blyg. Just nu tog han en paus och det var skönt för öronen.

Jag kom tillbaka från ett toabesök när jag såg mannen. Han var medelålders, lite plufsig av typen ”lastbilschaffis”. Han hade slagit sig ner i den lediga fåtöljen vid vårt bord. Emma såg besvärad ut. Han satt framåtlutad med handen på hennes ena ben.

Jag försökte behärska mig när jag slog mig ner i min fåtölj och mötte Emmas pressade blick.
– Tjenare grabben. Jag försöker få med din mamma och dansa lite, hon ser ut att behöva det.
Han sluddrade kraftigt.
– Tycker du att det ser ut som om hon verkar jätteintresserad?
– Kom igen nu gumman, det är ändå dags för sonen att gå och lägga sig. Vi dansar så kan vi gå till min hytt sen.
Gud! Mina händer knöts och slappnade av som av spasmer. En massa ofrivilliga bilder trängde sig på utan att jag kunde hejda det.
– Nej tack för tredje eller fjärde gången. Dessutom, det är min pojkvän, inte min son.
Emma föste bort hans hand från sitt lår. Mannen såg ut som om han kämpade med att förstå men som om han inte riktigt fick ihop allt i rätt ordning.
– Din pojkvän? Men han är ju bara 12!
Trots situationen och den svarta känslan i magen, brast jag i skratt. Det var bara för dumt.
– Det kan vara hur som helst med det, men nu ber jag dig för minst tredje gången att ta bort handen från mitt ben.
– Men vi kan väl dansa och han är väl inget att knulla med?
Jag böjde mig fram mot honom.
– Du har visst lite svårt att ta ett nej från en kvinna? Frågan är om du inte är ganska så jävla dum också?
Emma la en hand på min arm som för att hejda mig.
– Lämna oss ifred nu, annars kallar jag på vakterna.
Emma spände blicken i honom och efter några sekunders tystnad reste han sig och vinglade bort mellan borden.

Det kändes som om jag befunnit mig i fritt fall som långsamt bromsades upp av en kraft som fick kämpa för att dra mig tillbaka. Emmas händer i mina som drog mig in i hennes famn var verkliga och jag kämpade för att hålla kvar känslan.
– Förlåt Emma, viskade jag tätt intill hennes öra i omfamningen.
– Vad har du att be om ursäkt för, flinade hon.
– För att jag beter mig som en svartsjuk idiot.
– Du är långt ifrån någon idiot. Kom så går vi.

Emma reste sig och vi gick hand i hand ut från baren. En stor klump i magen gjorde stegen tunga. Det här kändes som en första kalldusch i vår tvååriga samvaro. Inte hade jag något emot att andra tyckte Emma var fin. Så pass trygg var jag ändå i vår relation även om en av mina största rädslor var att bli övergiven. Inte heller var jag någon naiv idiot. Visst förstod jag att vår stora åldersskillnad skulle tolkas just så, som om vi var mor och son. Även om relationer mellan äldre kvinna och ung pojke skapade mindre rabalder än mellan äldre man och ung flicka, så visste jag att andra skulle tolka Emma som en snusktant och jag som en utnyttjad tonåring. Det var just det som Emma påtalat när jag velat att vi skulle sluta med vårt hemlighetsmakeri.

Det här var första gången det visat sig på ett konkret sätt och det var nog det som var den största chocken och sorgen. Jag försökte alltid hävda att emma hade fel, att hon överdrev och att folk skulle förstå och acceptera med tiden. På den punkten hade jag nog varit lite naiv trots allt. Nog för att det här var ett fyllo i 50-årsåldern som säkert inte skulle betett sig annorlunda om Emma haft en jämnårig man vid sin sida, men var det verkligen så här släkt, vänner och andra människor skulle se på oss? I så fall kanske Emma ändå hade rätt.

På väg tillbaka till vår hytt passerade vi ett dansställe. Ett band spelade klassisk dansbandsmusik och några par vaggade långsamt tätt omslingrade till musiken. Utan ett ord avvek Emma från gången och in på dansgolvet. Jag som inte kan dansa förvånade mig själv med att inte bry mig. Det var så fint att få hålla om henne och lukta i hennes hår och över halsen. Mina händer strök långsamt över hennes rygg, höfter och rumpa. Jag blundade och bara tog in alla intryck från hennes kropp, de mjuka, kvinnliga formerna som jag kände så väl.

Ibland när vi var ute bland vanliga människor — som nu, kunde jag tänka att ingen runt omkring oss visste hur vi såg ut och lät när vi inte hade kläder på oss och jag kysste och slickade mig ner över mage och höfter, smakade lårens insidor. Det var vår egen hemlighet och alla människor omkring oss bar på sina hemligheter på samma sätt. Som det medelålders par som långsamt svepte förbi oss, kanske skulle de också smaka varandras höfter och kön om en stund i sin stängda hytt när ingen såg på.

– tänk att du vill ha mig fortfarande.
Emma viskade mot mitt öra där hon låg på min arm tätt intill.
– Klart jag vill. Jag vill ju vara med dig alltid, viskade jag tillbaka.
Våra ben var kladdiga och en stor våt och kall fläck på lakanet vittnade om vår senaste stund.

Jag förundrades över Emma och vår relation. Under de två år det pågått hade jag haft flera andra flickvänner och Emma sa tidigt att det var helt OK, bara jag inte glömde henne. Ibland gnagde mitt dåliga samvete när jag undrade över anledningen. Var det som hon sa, att hon inte önskade något annat i den period i livet där hon befann sig. eller handlade det om att hon trodde att hon inte dög till något mer än andrahandsval för mig? När jag gick upp i en ny förälskelse blev det glest mellan våra möten och jag blev dålig på att höra av mig, men när det tog slut kom jag alltid tillbaka. Då fanns hon där och allt fortsatte som tidigare. Det kändes inte rätt. Så var det förra sommaren när jag blivit så blixtförälskad i en flicka ute på vårt sommarställe och när hon rest för att studera i Lund låg jag på Emmas säng och grät tills tårarna tog slut. Nu skämdes jag över det och undrade hur det känts för henne den gången. Då visade hon ingenting, bara tog hand om mig och blev till samma mjuka ständigt tillgängliga älskarinna som alltid. Jag märkte att hon var lycklig dessa gånger när jag kom tillbaka, precis som jag var.

Det var något som gnagde i vår relation som väckts till liv efter händelsen i puben tidigare ikväll. Jag tyckte så himla mycket om henne. Var jag kär i henne enbart för att hon var en mogen kvinna som lärt mig så mycket eller var det på riktigt? Låg hon här under täcket nära mig helt naken för att hon gillade unga pojkar eller tyckte hon om mig på riktigt?

Under de två år vi varit tillsammans hade hon mer eller mindre tjatat på mig att träffa andra jämnåriga, att det var normalt och att hon ändå fanns kvar.
– Emma?
– Mmmm.
– Vill du fortfarande inte att vi berättar om oss.
– Är det viktigt? Vi har det väl bra så här?
– Jo, men jag älskar dig, vill att det är vi på riktigt. Det är så trist att smussla. Jag vill att vi kan ses utan allt hemlighetsmakeri.
– Vad tror du dina föräldrar skulle säga då, om de fick veta att din Emma i själva verket är en gammal kärring?
Hon kluckade av skratt.
– Det skulle kanske bli lite liv ett tag, men jag gör faktiskt som jag vill och när allt lagt sig tror jag helt ärligt inte att de skulle bry sig. Och igen, jag bestämmer själv. Du gör mig lycklig.

Emma vände sig emot mig och kramade om mig. Min kind hamnade mot hennes bröst och jag kände mig plötsligt väldigt liten.
– Men John, du är ung, bara 17 år och har ett helt liv framför dig. Du kommer vilja ha barn och det är helt naturligt. Barn är något jag aldrig kan ge dig och jag är nästan 30 år äldre än du. När du är 40 år fyller jag snart 70. Då är du mitt i livet och jag gammal och skröplig.
– Men barn är väl inte allt heller?
– Du har ju alltid sagt att du vill ha många barn, till och med bestämt vad dina första döttrar ska heta, Johanna och Louise. Och genom hela livet kommer inte dina vänner vilja umgås med mig som är så mycket äldre och mina vänner skulle tycka du var en pojkspoling och jag en galen tant. De skulle aldrig förstå att vi håller av varandra på riktigt. Vi skulle få så mycket att kämpa emot att det skulle ta död på vår kärlek. Låt det vara så här så länge det går.
– Vill du bara ha mig för att jag är ung?
Frågan var jobbig att ställa och tårar tryckte bakom ögonen och rädslan virvlade som små isbitar i magen.
– Du får inte missförstå det här. Ja jag drogs till dig för att du var ung och oskuldsfull. Det betyder inte att jag inte tycker om dig på riktigt. Du ville ha mig för att jag var en mogen kvinna som kunde lära dig allt, för att jämnåriga var tramsiga. Jag ville ha dig på motsvarande sätt, för att mina jämnåriga dragit på sig later och attityder — ja du vet, exempelvis som mannen tidigare ikväll och för att tanken på att lära någon ung och oförstörd vad kärlek kan vara var väldigt lockande. Vi tycker ju också om varandra på riktigt och inte bara för det där med åldersskillnaden, eller hur?

Diskussionen slutade där och det var så den slutat de få gånger jag försökt tidigare. Jag antog att hon hade rätt, att vår stora åldersskillnad inte skulle fungera. Visst ville jag ha barn, det hade jag velat från tidig ålder. Jag visste inte exakt varför. Det var liksom så det skulle vara och det som förväntades av alla människor och på något sätt kändes det som den enda meningen med livet. Jag trodde inte på någon gud och då föreställde jag mig att barn var det enda som skulle bli bestående och varaktigt. Förra sommaren hoppades jag att Jennie skulle bli med barn. Det handlade kanske mest om en omogen pojkes tro att det skulle hållit oss kvar tillsammans.

Emma gjorde som hon brukade när mörka moln svepte genom mitt inre. Hennes mun mot min där tungan virvlade löftesrikt om kärlek och hennes hand tog min och kupade den över sitt ena bröst. Hon visste att jag allt för snart skulle glömma bort all oro och svepas med i hennes kärleksstorm. Sedan somnade jag vänd mot henne med näsan och munnen i klyftan mellan hennes trygga och varma bröst.

Jag vaknade av knackningen på dörren. Det var en värdinna som kom med vår frukostbricka. Den såg lika fantastisk ut som igår. Emma sov fortfarande. Om två timmar skulle vi angöra Stockholm igen och det här lilla äventyret skulle ta slut. Det kändes lite vemodigt som det alltid gör i sådana situationer.

När värdinnan lämnat brickan på bordet och gått, väckte jag Emma. Hennes fötter stack ut från täcket. Hon ryckte till i sömnen när mina läppar började pussa hennes tår och fotsulor och vidare upp över hennes vader. Långsamt försvann jag in under täcket, kysste mig upp över hennes knäveck och baksidan av låren. Jag var redan hjälplöst kåt när jag kände doften från hennes underliv komma i svaga dunster som blev allt starkare vart efter jag närmade mig. Det kändes syndigt busigt att göra så här trots att hon inte sköljt av sig efter att vi haft sex bara för några timmar sedan. Det var våra gemensamma dofter jag kände och tyckte så mycket om.

När min tunga nådde hennes stjärt och sköte gav hon ifrån sig nyvakna mysiga läten och la sig till rätta på mage, lät benen glida mer isär och hon putade med underlivet. Om en kort stund skulle hon stå på alla fyra med mig under sig eller vrida över sig på rygg och pressa min mun in mellan sina ben.

Även den här gången åt vi frukosten sittande i sängen uppallade med kuddar bakom ryggen och brickan över våra knän. Efteråt älskade vi igen, dock utan att somna om.

Värdinnor med städvagnar arbetade sig snabbt och effektivt igenom korridorerna. Vi lämnade vår hytt när vi gjort oss klara och gick upp på soldäck och såg på när båten la till vid kaj. Utan att göra oss någon brådska, gick vi ner till däck 7 för att lämna fartyget.
– Det här måste vi göra om.
– Sommartid när det är varmt och skönt så man kan sitta ute mer.
Vi gick långsamt hand i hand i strömmen av människor, resväskor som putade misstänkt och såg ut att vara väldigt tunga och kärror lastade med berg av ölflak. Det kändes vemodigt att resan var slut. Jag tyckte om när vi träffades en hel helg och inte bara en kväll för att ligga med varandra och äta middag. Imorgon var det skoldag som vanligt igen.

Delar i serien<< Emma och John #2 – Den hemliga flickvännen

Emma och John
6

Kommentarer

Lämna ett svar


Sök novell


Kategorier


Kommenterat


  1. Ja, det tycker Olivia också. Jag hoppas hon tar det där samtalet med sin kille.

  2. Väldigt bra, men det var nästan lättare när det var indelat i delar, men det är så klart en smaksak.…