Lisa och Olle 1

Det här är del 1 av 3 i Lisa och Olle

— Det värsta är att han helt tog min självkänsla och säkerhet. Nu känner jag mig jätteosäker på om någon man någonsin vill ha mig. Fattar du hur hemskt det är, Olle?

Jag hajade till. Jag pratade med min arbetskamrat Lisa, och hon var mer öppen och uppriktig än jag hade förväntat mig. Samtalet hade börjat med snack om senaste helgen, vad vi hade gjort för vardagliga saker i det fina vårvädret.

Lisa var 30 och skild sedan drygt ett halvår. Två barn hade det blivit, men ett knackigt förhållande hade helt kraschat hennes relation med pappan till barnen. Det hade varit många båda ilskna och sårande ord mellan dem, under lång tid. Nu hade hon barnen, 3 och 5 år, varannan vecka – och verkade leva ett ganska grått och isolerat liv de veckor hon var utan barnen.

– Varför säger du så, Lisa? Du är ju fin, svarade jag henne.

– Jag känner mig inte så. Jag fick bara höra att jag är ful och värdelös hela tiden. Det är nog sant. Fula kläder och ful kropp.

Lisa såg mycket ledsen ut.

Jag funderade i tystnaden efter hennes ord.

– Vet du vad, Lisa? Det stämmer inte alls och jag kan bevisa det.

– Hur då? frågade hon.

– Jag kommer hem till dig efter jobbet idag och så kan du mannekänga lite med mig som publik. Jag är säker på att vi kommer att hitta en mängd snygga outfits för dig i din egen garderob!

Lisa log lite. Hon såg på mig, först lite tvekande, men sedan sa hon ja.

– Jag tar med mig en flaska vin också, så kan vi dricka oss glada, sa jag.

*****

Den kvällen ringde jag på hos Lisa. Hon bodde i en lägenhet ganska centralt med modern, öppen planlösning så att köket öppnades mot ett vardagsrum med en stor köksö mellan. Två sovrum fanns också, ett för henne och ett för de veckor barnen var hos henne, vilket inte var nu.

Lisa öppnade. Hon hade på sig en hoodie och ett par mjukisbyxor, det såg ut som om hon hade tränat mellan jobbet och nu, något hon bekräftade var fallet när jag frågade.

Jag tog av mig jackan, gick in i köket, letade fram en korkskruv, öppnade vinet och trollade också fram en påse chips.

– Tadaa! sa jag. Här är lite vardagströst.

– Du är en bra kompis, Olle! sa Lisa och log lite. Jag vet inte vad jag skulle göra på jobbet utan dig, då hade det varit riktigt sorgligt under veckorna.

– Äsch, säg inte så, Torsten är väl också kul, svarade jag med en blinkning. Torsten var vår mycket trötta kollega, mycket nära pensioneringen, han gick mest runt med en kvast han inte sopade med.

Lisa, som precis höll på att ta fram två vinglas, fnittrade till och sa att Torsten helt klart var motsatsen till kul!

Vi hällde upp vin, började mumsa på chipsen och snackade om vanliga saker ett tag. Efter någon halvtimme sa jag:

– Ok, Lisa, varför jag kom hit idag var ju för att boosta ditt självförtroende. Vi skulle ju hitta en mängd snygga kläder för dig!

– Ja jag vet, sa Lisa med en suck. Men jag har inget fint.

– Det kan inte stämma. Visa mig!

Vi gick in i hennes sovrum, jag öppnade garderobsdörrarna och började titta igenom hennes kläder. Jag hittade ganska snabbt flera plagg som jag tyckte såg snygga ut. Jag slängde ut sak efter sak på hennes säng.

– Kolla där, dessa tror jag är jättefina, sa jag och pekade på högen på sängen. Börja ta på dig något, kanske den här business-dräkten? Jag går ut och tar lite mer vin så länge.

Tio minuter senare hade jag fyllt på mitt glas och satt mig i soffan. Lisa stack ut huvudet från sovrummet.

– Är du beredd, Olle? Nu kommer jag ut, antar jag.

Hon gick tveksamt ut i vardagsrummet. Hon hade på sig en blå dräkt, ungefär som en kvinna på bank skulle kunna ha. Jag tittade på henne.

– Snurra runt lite, sa jag. Bra! Bank-looken. Du är snygg i detta. Jag skulle helt klart anförtro mitt aktieportfölj i dina händer.

Hon skrattade, och jag såg hur glad hon blev för mina ord om att hon var snygg i kläderna.

– Tycker du verkligen det? frågade hon försiktigt.

– Absolut! Lisa, du tror det inte, men du är både söt och snygg, vilken dag som helst! sa jag. Jag rodnade lite, för något sådant här hade jag aldrig sagt till henne förut.

Lisa svarade inte, men såg på mig under ett par sekunder med en min jag inte riktigt kunde tolka. Sedan frågade hon om hon skulle prova något annat jag hade slängt på sängen.

*****

Vi gick igenom en mängd kläder under ett par timmar, allt från vardagskläder till fest. Lisa visade sig ha en hel del fina plagg långt in i sin garderob, saker som hon sa att hon inte ens kom ihåg själv. Vinet drack vi också, vi hade fortsatt med en till flaska som hon plockade fram efter min flaska tagit slut.

– Det här är ju kul! sa Lisa. Jag hade glömt hur det är att testa olika kläder. Jag gjorde det ju faktiskt förr, för tio år sen – men då var det med tjejkompisar.

Hon sneglade på mig och sa att jag också dög, även om jag var man.

– Jag kanske till och med är bättre, retades jag. Med mig i soffan har du ju ett par ögon från det motsatta könet. Jag lovar att tipsa om vad som kommer att dra blickar på krogen.

Lisa log men blev sedan allvarlig och tittade ut genom fönstret. Man såg att hon tänkte till och snarast pratade för sig själv. 

– Ja det, ja. Jag har inte varit ute någonstans på flera år. Och helt otillfredsställd i flera år också…

Plötsligt blev hon pionröd och vände sig mot mig.

– Hoppsan. Sorry, nu kanske jag sa mer än jag skulle ha sagt, sa Lisa. Jag får skylla på vinet.

– Det gör inget, sa jag och log. Vi får väl se oss som nära vänner nu, när jag blivit din prova kläder-bästis. BFF – best friends forever, eller vad kidsen säger nu för tiden.

– Men det här med att gå ut, fortsatte jag, och att kanske hitta någon ny man, det måste vi verkligen jobba på! Den klänning du har på dig nu kommer att passa perfekt när det blir lite varmare!

– Tycker du? sa Lisa och tittade på sig själv. Men är jag inte tjock i den?

– Absolut inte! Du har snygga former i grunden, och klänningen framhäver dem på bra sätt…

Jag funderade lite om jag skulle säga högt vad jag tänkte. Ja, det skulle jag.

– Riktigt snygga bröst, om jag får säga det utan att det blir pinsamt.

Lisa blev lite röd i ansiktet igen men log samtidigt som en solstråle mot mig i flera sekunder.

Sedan tittade hon ner i golvet, tänkte på något en läng stund, och sa sedan trevande:

– Du, Olle… om jag mot förmodan någonsin skulle träffa någon som skulle vilja fortsätta träffa mig… Jag är så osäker på vad som kan funka… när det gäller underkläder. Skulle jag… kunna visa några för dig?

Jag höll andan. Jag tog en klunk vin. Jag tittade på henne.

– Ja… javisst! Om du verkligen vill?

Lisa tittade på mig och nickade.

– Ja, jag känner mig trygg med dig. Du har varit så snäll och säger fina saker. Jag måste ha smakråd om jag ska kunna börja leva igen efter åren när jag haft en idiot till man.

*****

Lisa gick tillbaka in i sitt sovrum och jag hörde hur hon drog ut lådor och backar i sin garderob. Jag ställde mig vid köksön och tog mer vin. Efter en stund sa hon:

– Ok, Olle! Jag har på mig något nu. Lova att inte skratta eller säga något nedsättande.

Hon kom sakta ut i vardagsrummet. Hon vågade inte titta på mig, men verkade ha bestämt sig för att hon skulle göra detta. Hennes BH hade neutralt släta kupor i en mörkgrön färg, och till det ett par hipster-trosor.

Jag ryckte till. Jag hade alltid tyckt att Lisa var en helt vanlig, fin tjej. Men med mycket mera exponerad hud och i underkläder insåg jag att jag skulle få revidera min uppfattning. Hon var het! Jag fortsatte stirra. Lisa tittade på mig.

– … Men säg något då, sa Lisa och såg olycklig ut.

– Pfff… eehh förlåt, jag kom av mig, det blev lite OMG i skallen. Du är ju superhet, Lisa!!!

Lisa log stort. Sedan skrattade hon och gick fram emot mig.

– Vet du! Det är ingen som sagt så till mig på hur många år som helst.

Hon kom nära mig och gav mig en kram som tack. Inte en allmän jobb-kram, utan en sådan där som riktiga par ger varandra. Nära, hela kroppen mot den andres kropp. En hand i min nacke och den andra i min ländrygg. Hon tryckte sig mot mig. Sekunderna blev till en halv minut, kändes det som. Jag kände hur kuken började hårdna.

Till sist släppte hon mig, tittade mig i ögonen och log brett. Hon sa:

– Ok, jag har fler set jag vill att du ska se. Vi måste jobba på alla delar av mig om jag ska lyckas framöver.

*****

Den följande timmarna innehöll många skratt, diskussioner, ännu mer vin – och också en ganska sexig stämning. Jag fick jag se många av hennes underkläder – det visade sig att Lisa hade en hel del underkläder i olika modeller; briefs, boyshorts, hipsters och tanga. Vi utarbetade ett system där jag betygsatte det hon visade, i passform, bekvämlighet, och söthet/snygghet. Efter tredje bedömningen hade Lisa skrattade föreslagit att jag skulle lägga till en fjärde kategori, ”knullbarhet”, vilket vi sedan gick in för med liv och lust.

Det började bli sent. De sista underkläderna Lisa visade var också de sexigaste. Vit spets-BH med ganska smala trosor. Detta satt bra och fick högt betyg på allt av mig, min kuk var helt överens med mig om att Lisa verkligen var sexig i sin outfit.

– Så det jag har på mig nu är mest sexigt? sa Lisa som till slut pustade ut i soffan.

– Jadå! Både min hjärna och min kropp intygar detta, sa jag.

Lisa sneglade ner på mitt skrev.

– Du menar… att du har stånd?

– Den är stenhård, svarade jag.

– Så jag kan skapa den reaktionen, sa Lisa och log mot mig.

Vi satt mittemot varandra i soffan, båda nog lite väntande på om någon skulle ta ett steg till. Ute slog en kyrkklocka ett slag för att visa timmen. Förtrollningen mellan oss bröts delvis när vi insåg att det var några få timmar till jobbet nästa dag, och att vi nog druckit en hel del mer än vi borde ha gjort en vanlig vardag. Lisa verkade plötsligt lite skygg och avvaktande också.

Vi enades om att det var dags att avsluta. Lisa tog på sig en morgonrock samtidigt som jag förberedde mig i hallen för att gå hem. Hon kom ut till mig och gav mig en mycket lång kram och en kyss på kinden.

– Tack för att du gjort mig glad idag, och fått mig att se mig själv på ett bättre sätt!

*****

När jag kommit hem fick jag ett SMS från Lisa. Det stod:

Tack Olle för allt du gjorde idag!!! Jag var nere i ett djupt mörkt hål, men du har hjälpt mig upp en bit! Jag funderade på om vi skulle gå lite längre, men jag vågade inte just då. Nu känner jag mig dum, för jag ligger här i min säng och känner mig väldigt ensam och otillfredsställd. Kan vi ses i morgon efter jobbet igen? Om du vill? Jag behöver hjälp med att nätshoppa några underkläder som ger poängen ”knullbarhet 10”.

Jag log stort. Jag skulle behöva ta en förlängd lunchrast under morgondagen för att göra några inköp till Lisa.

Delar i serienLisa och Olle 2 >>

Lisa och Olle
17

Kommentarer

10 svar till ”Lisa och Olle 1”

  1. Profilbild för Master Lars
    Master Lars

    Härligt, snyggt berättat, ser fram emot fortsättningen

    1. Profilbild för Sexgurkan
      Sexgurkan

      Kommer alldeles snart! 🙂

  2. Profilbild för Naturisten
    Naturisten

    Blir en trevlig fortsättning, hoppas jag.

    1. Profilbild för Sexgurkan
      Sexgurkan

      Absolut! Det kommer.

  3. Profilbild för George
    George

    Härligt! Inte alltid en man tillkallas som smakråd. I synnerhet inte när det gäller outfits. Ser verkligen fram emot en fortsättning.

    1. Profilbild för Sexgurkan
      Sexgurkan

      Jag får hela tiden frågan om den blåa eller den röda är bäst. Sedan kanske hon sedan inte alltid följer vad jag tycker… 😉

  4. Profilbild för Nobelpris
    Nobelpris

    Det här var bra! Mycket välskrivet. Väntar med spänning på nästa avsnitt.

    1. Profilbild för Sexgurkan
      Sexgurkan

      Tack, Nobelpris!

  5. Profilbild för SirVäs
    SirVäs

    Men så välskriven! Twelve points from the Stockholm jury!

    1. Profilbild för Sexgurkan

Lämna ett svar


Sök novell


Kategorier


Kommenterat


  1. Haha underbart med publik. Råkade mysa med en tjej en gång på hennes balkong och vi glömde båda av vart…

  2. En underbar liten historia om riktiga känslor. Det är så här det ska vara. Jag kan bekräfta att Stockholms-juryn fortfarande…